نشا مکانیزه برنج در دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران
ساری- نشاء مکانیزه برنج از نوع گونه طارم هاشمی در زمین کشاورزی دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) شهرستان ساری انجام شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، آیین کشت مکانیزه شالی در زمین حدود 1 هکتاری دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در زمین کشاورزی جاده دریا برگزار شد.
دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران به جهت استفاده بهینه از نیروهای انسانی و منابع موجود، ایجاد مهارت و مهارت آموزی دانشجویان، استقلال مالی، درآمدزایی بیشتر و تهیه برنج مورد نیاز دانشجویان در طول سال تحصیلی اقدام به کاشت برنج نمود.
این رویه بر خلاف سال های گذشته و با همت ریاست، حوزه معاونت اداری–مالی، دانشجویان و سایر مسئولین دست اندرکار دانشگاه آغاز شده است و دانشگاه راساً اقدام به کاشت برنج نموده است. این زمین کشاورزی در مجاورت سرای دانشجویی شهید عبدالرضا صادقپور روشنی دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری واقع شده است.
لازم به ذکر است نشای مکانیزه برنج که طی یک دهه اخیر در مازندران فراگیر شده زودتر از نشای سنتی و دستی انجام می شود. در این روش صفر تا صد کار طی قرارداد به بانک نشاء واگذار می شود و کشاورز فقط اقدام به شخم و شیار و آماده سازی زمین خود می کند و فرایند خرانه گیری، عمل آوری بوته نشاء و کاشت آن بر عهده بانک نشاء است.
در نشا کاری سنتی کشاورزان مناطق مختلف مازندران معمولا از اواخر اسفند تا اواخر فروردین سال بعد عملیات خزانه گیری برای عمل آوری نشاء را انجام می دهند و پس از ۴۰ تا ۴۵ روز مراقبت، بوته را برای کشت به زمین اصلی منتقل می کنند. در این روش هر کشاورز برای کاشتن نشاء در هر هکتار شالیزار باید دستکم ۱۵ کارگر ماهر به کار بگیرد، اما در کشت مکانیزه این فرایند به صورت یکجا در بازه زمانی کمتر از ۲۲ تا ۲۵ روز توسط یک نفر به عنوان طرف قرارداد بانک نشاء صورت می گیرد.
ایجاد بانک نشا و به کارگیری دستگاه نشاکار در زمین های یکپارچه شالیزاری از مهم ترین راهکارها برای بهبود روند تولید برنج و کاهش هزینه است تا زنجیره مکانیزاسیون کشت و کار برنج شتاب بگیرد.