سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران: پژوهشگر تنها کسی است که از هیچ، همه چیز را بوجود می آورد/ پژوهشگر نامش، خودش و زمانش مقدس هستند
همایش بزرگداشت هفته پژوهش دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران به همراه تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در روز چهارشنبه 23 آذر 1401 در تالار شانزده آذر دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، مراسم با شکوه گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری همراه با تجلیل از پژوهشگران برتر استان مازندران با حضور سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، معاونین، رؤسا و معاونین پژوهشی مراکز، معاون مرکز رشد و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، اساتید پژوهشگر، مسئولین اداره پژوهش مراکز استان و دانشجویان در تالار شانزده آذر دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد.
دکتر حسن سلمانی تیله نویی، سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، با گرامیداشت هفته پژوهش و تبریک به اساتید و دانشجویان برجسته حوزه پژوهش، در ابتدای مراسم بیان داشت: فعالیت های پژوهشی معمولا دیر بازده هستند و زمان می برد تا خروجی خود را نشان دهند. یکی از بزرگترین معضلات و مشکلات ما این است که برخی آثار پژوهشی در کتابخانه ها گرد و خاک می خورند. باید نیازهای جامعه امکان سنجی و بررسی شوند و سپس کارهای پژوهشی تعریف گردند. فعالیت پژوهشی که بر مبنای کپی برداری باشد، هیچ فرقی ندارد با فعالیت پژوهشی که بدون نیاز جامعه فقط زمان یک پژوهشگر را بگیرد. پژوهشگر نامش، خودش و زمانش مقدس هستند. اقدام به فعالیت پژوهشی بدون انجام نیازسنجی فایده ای نخواهد داشت.
وی گفت: پژوهشگر تنها کسی است که از هیچ، همه چیز را بوجود می آورد. انسان جانشین خداوند، می تواند با تفکر خود به علوم مختلف دست یابد و کارهای بزرگ و شگفت انگیز انجام دهد که از ذهن ها بیرون است.
دکتر سلمانی تأکید نمود: پست و سمت به دنبال پژوهشگر می آید اما پژوهشگر به دنبال پست و سمت نمی رود.
دکتر سید شرف الدین حسینی، معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، با گرامیداشت هفته پژوهش و با اشاره به نسل های مختلف دانشگاه ها در این مراسم بیان داشت: دانشگاه فنی و حرفه ای رسالت خود را در ادامه دانشگاه های نسل چهارم می بیند. این دانشگاه ها، دانشگاه هایی مؤثر برای جامعه هستند، اقتصاد محورند، دانش بنیانند و مهارت محور عمل می کنند.
وی با اشاره به هدف نهایی فعالیت ها در حوزه معاونت پژوهشی بیان داشت: باید بتوانیم خروجی آموزشی دانشجویان ما که توسط اساتید ماهر در طول دوران تحصیلشان دریافت می نمایند، به پژوهش کاربردی و به سمت محصول منتهی شود و ما بتوانیم با هدایت دانشجویان و طرح ها و پروژه هایشان به سمت محصولات دانش بنیان، حمایت از آن و تجاری سازی محصولات، در اقتصاد آینده کشور و دانشجویانمان مؤثر باشیم.
دکتر حسینی افزود: شعار امسال « تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده، تمام این موارد و کلمه به کلمه در دانشگاه فنی و حرفه ای و رسالت آن تجلی دارد. اگر با برنامه ریزی مناسب به این سمت پیش برویم، به هدف نهایی دانشگاه فنی و حرفه ای نزدیک خواهیم شد.
معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران ادامه داد: خلأ طرح بانک اطلاعاتی مهارتی در دانشگاه فنی و حرفه ای احساس می شد و برای رفع این خلأ، این طرح را با همکاری همکارانمان در واحد پژوهش مراکز استارت زدیم و با احصا مهارت های دانشجویان، به صورت بهینه هم در طرح های پژوهشی و هم در کارهای دانشگاه موثر خواهیم بود.
در ادامه دکتر امید جمشیدی عضو هیأت علمی و معاون مرکز رشد و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در خصوص هفته پژوهش در جمع حاضران در مراسم به ایراد سخن پرداخت. وی گفت: باید دانشجویان را به سمت بازار کار حرکت دهیم و به مهارت نرم و مهارت کارآفرینی نیز نیاز است. افراد می توانند از مراکز رشد، پارک علم و فناوری و مراکز شتاب دهی در استان استفاده کنند و به کارآفرین و افراد صاحب کسب و کار تبدیل شوند. باید فرهنگ کسب و کار و فرهنگ دانش بنیانی را جا بیاندازیم.
لازم به ذکر است این مراسم به همت و برنامه ریزی حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران برگزار شد و از تلاش های اساتید برجسته پژوهشی، دانشجویان نخبه و کارکنان حوزه پژوهش تقدیر و تشکر به عمل آمد.