بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران برگزار کرد:
سلسله کارگاه های آموزشی «بایدها و نبایدهای سبک زندگی اسلامی در دوران مدرن»
سلسله کارگاه های آموزشی «بایدها و نبایدهای سبک زندگی اسلامی در دوران مدرن» با سخنرانی دکتر حبیب اله حلیمی، مسئول سازمان بسیج اساتید استان مازندران، و با حضور اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، سه شنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۷ در تالار ۱۶ آذر دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد.
ساری- به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این مراسم باشکوه که با حضور اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران و نیز حضور وبیناری اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای سراسر کشور برگزار شد، دکتر حسن سلمانی تیله نویی، سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران مقدم حاضران در جلسه را گرامی داشت.
وی در آغاز مراسم بیان داشت: دکتر حلیمی، استاد عزیز و گرانمایه، رییس سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان مازندران، با قدمشان دانشگاه فنی و حرفه ای را مزین نمودند و از پذیرفتن دعوت دانشگاه، از ایشان سپاسگزاریم. از مجموعه بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، از معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای استان و همه عزیزانی که در برگزاری این کارگاه آموزشی همت کردند، تشکر می نمایم.
دکتر سلمانی مجموعه دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران را یکی از سالم ترین محیط های دانشگاهی در استان مازندران و چه بسا در کشور دانست و گفت: از این نظر به خودمان می بالیم اما چه کنیم که فضای فرهنگی و اجتماعی در اثر هجمه و حملات فرهنگی که از سوی کشورهای استعمارگر فرهنگی به جامعه ی ما وارد می شود، می خواهد جوامع را به سمت جاهلیت مدرن پیش ببرد.
وی تاکید نمود: عملا در مسیر استقلال جوامع معضلات و مشکلات بسیاری وجود دارد. یکی از این مشکلات، حملات فرهنگی است که به نوع زندگی و سبک زندگی جامعه وارد می شود و در این مسیر از سخنان عالمانه و دانشمندانه دکتر حلیمی بهره مند خواهیم شد.
دکتر حبیب اله حلیمی، مسئول سازمان بسیج اساتید استان مازندران سخنران اصلی مراسم، مولفه های مؤثر بر بایدها و نبایدهای سبک زندگی اسلامی را تبیین نمود.
وی بیان داشت: همانطور که رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مد ظله العالی) در بند هفتم گام دوم انقلاب اسلامی فرمودند سخن در این باره بسیار است و تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی زیان های غیر قابل جبران اخلاقی، دینی، اقتصادی و سیاسی را به کشور و ملت ما زده است که مقابله با آن جهادی هوشمندانه می طلبد. بایدها و نبایدهای سبک زندگی اسلامی بر اساس قرآن و سنت شکل می گیرد. خداوندی که عالم و دلسوز است، بایدها و نبایدهایی را برای ما تعیین نموده است. در هستی شناسی و انسان شناسی یک منظومه کامل برای ما وجود دارد. دنیا نه پوچ است و نه اول و آخر، بلکه دنیا معبر است. در این نگاه همه هستی، دنیاست چون در این دنیا و آن دنیا، براساس آنچه که در این دنیا کسب کردید، زندگی می کنید. دنیا از نظر قرآن بسیار مهم است و در دنیا باید به فکر ذخیره کردن و اندوختن برای عقبی باشیم. دین برنامه ی زندگی است. اسلام می گوید همه رفتار ما باید حق مدارانه باشد. همه ی ما تعالی طلبیم که یک گرایش فطری است.
دکتر حلیمی راهنماشناسی را در جامعه امروز مهم برشمرد و ادامه داد: همانطور که علامه حسن زاده آملی(ره) فرمودند با وجود عقل، نیاز به راهنما هم داریم. همه چیز، نیاز به ممیزی و راهنما دارد. عقل انسان هم نقص نسبی دارد و هم نقص مطلق. ما علاوه بر چیزهای کوچک و معمولی، برای زندگی معنوی نیز راهنما می خواهیم.
این استاد دانشگاه یکی دیگر از بایدها و نبایدهای زندگی را معرفت شناسی خواند و ادامه داد: قلب حرم الهی است و در حرم الهی، هر چیزی را وارد نکنید. هر چیز خوب یا بد، آثارش در روان انسان وجود دارد. باید ظرف معرفت را بشناسیم و بدانیم چه در خود وارد می کنیم.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان مازندران اظهار داشت: شما دانشگاه فنی و حرفه ای هستید و از دانش آموختگان شما کسی نباید در یافتن و ایجاد شغل مشکل داشته باشد. با اصلاح سیستم آموزش و پرورش، خانواده و دیگر عوامل مرتبط باید به مهارت آموزی و ایجاد اشتغال کمک کرد. چرا فرزندی را پرورش می دهیم که چیزی بلد نیست و مهارتی ندارد؟ ما باید همت و اراده داشته باشیم و فرزندان ماهر پرورش دهیم.
وی ارزش شناسی را از دیگر مقوله های مرتبط با نظام سبک زندگی اسلامی دانست و تصریح نمود: باید فضایل و رذایل را در منظومه فکری اسلام شناخت. بحثی که در اینجا وجود دارد نسبی یا مطلق بودن ارزش ها و ضد ارزش هاست. مطلق یعنی سوای و جدای ارزشیابی ذهنی انسان ها، در بیرون از ذهن انسان ها، یک معنای خاص داشته باشد. اما نسبی یعنی سوای و جدای ارزشیابی ذهنی انسان ها، در بیرون از ذهن انسان ها، معنای مختلف داشته باشد. اصل احترام در جهان انسانی ثابت و قابل توجه است اما آداب احترام متفاوت و نسبی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه به مقایسه زن در دوران قدیم و جدید پرداخت و گفت: زن در قدیم هم کار می کرد و هم به فرزندآوری راغب بود. باید شیوه و روش حضور زن در جامعه را درست کنیم. زن بعلاوه تربیت فرزند، جامعه را مدیریت می کند.
دکتر حلیمی در پایان با پاسخ به سؤالات حاضران در جلسه تاکید نمود: فقدان مهارت حل مسأله، خود مدیریتی، خلاقیت، مهارت و .... باید مورد بررسی بیشتری قرار بگیرند که در بایدها و نبایدهای سبک زندگی اسلامی در دوران مدرن مؤثر می باشند. باید یاد بگیریم احوالمان را به اوضاعمان گره نزنیم. در زندگی ناکامی و مشکلات وجود دارد، باید بزرگ شویم.
لازم به ذکر است این جلسه به همت بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویی مراکز دوازده گانه دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران برگزار شد و برای کلیه شرکت کنندگان (حضوری-وبیناری)، گواهی حضور صادر خواهد شد.