همایش گرامیداشت روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای در دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران برگزار شد
دکتر هاشمی: به پتانسیل دانشگاه در تربیت تکنیسین ماهر، از 17000 دانشجو، 65 عضو هیأت علمی و بیش از 1000 مدرس مدعو در سطح 12 دانشکده فنی و حرفه ای استان مازندران به عنوان زمینه ساز نقش آفرینی اصلی آموزش عالی مهارتی یاد کرد.
به همّت حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران، همایش گرامیداشت «روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای» با حضور دکتر هاشمی سرپرست دانشگاه، دکتر آزاد بخت رئیس بنیاد ملی نخبگان استان مازندران، دکتر رضوی رئیس خانه صنعت و معدن استان مازندران، دکتر سیفی معاون پارک علم و فناوری استان مازندران، هیأت رئیسه دانشگاه، رؤسا و معاونین مراکز استان، اساتید، اعضای هیأت علمی، کارکنان دانشگاه و مربیان و دانشجویان کارآفرین دانشگاه فنی وحرفه ای استان مازندران در روز چهارشنبه 5 مرداد 1401 در تالار 16 آذر دانشکده فنی امام محمدباقر(ع) ساری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، دکتر سیدیوسف هاشمی جیردهی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در ابتدای این همایش ضمن تبریک روز ملی مهارت و کارآفرینی و با اشاره به پتانسیل دانشگاه در تربیت تکنیسین ماهر، از 17000 دانشجو، 65 عضو هیأت علمی و بیش از 1000 مدرس مدعو در سطح 12 دانشکده فنی و حرفه ای استان مازندران به عنوان زمینه ساز نقش آفرینی اصلی آموزش عالی مهارتی یاد کرد.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران حل پازل مهارتی آموزش عالی کشور را منوط به اصلاح ساختار و توجه بیشتر به آموزش فنی و حرفه ای دانست و از زیرساخت نامناسب، استقبال بی هدف از تحصیلات آکادمی نظری و مدرک گرایی به عنوان عوامل اصلی مثلث بیکاری نام برد.
دکتر هاشمی عدم آگاهی از نیاز واقعی بازار، کمبود بانک اطلاعاتی نیروی انسانی ماهر، کمبود مشاورین زبده، نارسایی و بروز نبودن قوانین، عملکرد سلیقه ای و پراکندگی متولیان آموزش عالی را از چالش های پیش رو برشمرد.
وی با اشاره به تشکیل نهادهای رابط میان صنعت و آموزش، از دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان رکن اصلی واسط مدرسه تا صنعت یاد کرده و مأموریت دانشگاه را تمرکز روی آموزش به روز مهارتی و عدم ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی عنوان کرد.
این مقام مسئول ایجاد شغل پایدار را منوط به ارتقاء سطح آموزش مهارتی و جمعیت فعال دانسته و توسعه متوازن رشته های مرتبط با نیاز استان را در آمایش استانی و رسیدن به افق 1404 و تحقق موزانه 60 به 40 آموزش مهارتی به نظری خواستار شد.
دکتر هاشمی تصریح نمود: جهت تحقق شعار سال مقام معظم رهبری می بایست سه عنصر ارتباط با صنعت، نقشه جامع علمی کشور و پژوهش محور نمودن آموزش ها را در نظر گرفت و با توجه به نگرش مقام معظم رهبری که نه تنها به تولید علم و تولید فکر و ایده بلکه به پنجه های کارآمد تاکید دارند و از طرفی دولت کریمه جناب دکتر رئیسی و هیأت دولت و وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری هم به مهارت محوری و اهمیت فنی و حرفه ای صحه گذاشته و در رأس دانشگاه فنی و حرفه ای جناب دکتر خسرویان هم بر بحث مهارت محوری تأکید دارند و اگر قرار است به دولت کمک کنیم و در کم کردن بیکاری سهیم باشیم و از طرفی هم به آموزش های آزاد و درآمدزایی فکر نماییم، می بایست آموزش ما تولید محور، پژوهش محور و مهارت محور باشد.
در ادامه مراسم، دکتر آزادبخت رئیس بنیاد ملی نخبگان استان مازندران، سخنران جلسه با اشاره به روند رشد و توسعه پژوهش در سطح دانشگاه ها نسبت به دهه های گذشته، طرح های حمایتی بنیاد ملی نخبگان برای اساتید و دانشجویان را به صورت اجمالی معرفی کرد.
در ادامه همایش، دکتر رضوی رئیس خانه صنعت و معدن استان مازندران با بیان نیاز صنایع مازندران به نیروی کار مهارتی، آمادگی این مجموعه را در تسهیل جذب دانش آموختگان دوره کاردانی به عنوان تکنسین ماهر اعلام کرده و برهم افزایی خانه صنعت، معدن و تجارت با دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید نمود.
در پایان، از اساتید کارآفرین، نخبگان، مربیان و دانشجویان برتر و کارآفرین دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با اهدای لوح های تقدیر و هدایایی تجلیل به عمل آمد.