جلسه کمیته تخصصی پژوهش دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران برگزار گردید.
جلسه کمیته تخصصی پژوهش دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران با حضور دکتر هاشمی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، دکتر پاشایی معاون پژوهشی، مهندس گلی مسئول اداره پژوهش، معاونین پژوهشی مراکز استان و نیز اساتید هیأت علمی در سالن جلسات دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، جلسه کمیته تخصصی پژوهش دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران در روز دوشنبه 26 اردیبهشت ماه 1401 با محوریت موضوعات بررسی کتب در دست تالیف اساتید، بررسی درخواست فرصت مطالعاتی اساتید، بررسی مستندات گرنت اعضای هیأت علمی، بررسی فرصت ها و چالش های تحقق شعار سال 1401 (تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین) در محل دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) شهرستان ساری برگزار گردید.
در ابتدای جلسه سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران، جناب آقای دکتر سیدیوسف هاشمی جیردهی، به ایراد سخن پرداخت. وی بیان داشت: در کشورهای توسعه یافته آموزش و پژوهش در کنار هم قرار دارند و مکمل یکدیگر می باشند. شعار محوری دانشگاه فنی و حرفه ای با مثلث اخلاق محوری، علم محوری و پژوهش محوری، و در کنار آن مهارت آموزی شکل می گیرد و در کنار این سه ضلع، باید خروجی و درآمدزایی نیز داشته باشیم. گستردگی دانشگاه فنی و حرفه ای و حجم عظیمی از مراکز در کشور، ضرورت نیاز به استقلال مالی را نشان می دهد. بدین منظور، دانشجوی ما باید تکنیسین مهارت آموز باشد. نباید عادی نگری شود و باید با کمک مرکز رشد، صنعت را به داخل بیاوریم.
دکتر هاشمی تصریح نمود: پژوهش ها باید کاربردی و ملموس شوند و از شکل مقاله مدار خارج شوند تا خروجی دانشگاه فنی و حرفه ای بطور ملموس در جامعه حس شود. کار پژوهشی زمان بر است و خروجی آن بعدها خود را نشان می دهد. زمینه و پتانسیل لازم را داریم و باید پشتیبانی و حمایت بیشتری نماییم و سازمانهای دیگر نیز به ما کمک نمایند.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با تأکید بر کار جهادی و شبانه روزی در تحقق اهداف دانشگاه گفت: در بحث سیاست های کلان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) باید در بحث تولید و اشتغال و دانش بنیان، راهکارهای تخصصی را بدون موازی کاری در دانشگاه فنی و حرفه ای پیگیری نماییم. باید جوانان ماهر را پرورش دهیم و برای توسعه پژوهشی و علمی و رشد مراکزمان، برنامه داشته باشیم.
این مقام مسئول افزود: ما دانشگاهی صنعت-پایه هستیم و باید جوانان را جذب کنیم. باید زیر بنایی کار کنیم که هم می تواند جهت دهد و هم راهبری کند. باید با کمک همه مراکز، معاونین و اساتید، مرکز رشد استان را فعالتر نماییم و همه مراکز از این موضوع منتفع خواهند شد.
دکتر هاشمی در پایان بیان داشت: باید از کپی به فناوری برسیم و با مطالعه دقیقتر و عمیقتر، پژوهش را کاربردی نماییم. با کار گروهی و تیم سازی، مقالات و خروجی های بزرگ خواهیم داشت. آمایش را جدی بگیرید و با منطق و دلیل علمی رشته های جدید را درخواست نمایید. بانک اطلاعات را در بحث آموزش، پژوهش و همینطور کتابخانه شکل دهید تا با تفکر مهندسی معکوس، آموزش ها و مهارت ها در بدنه تولید وارد شود و دست های توانمند و ماهر دانشجویان وارد صنعت شوند.
در ادامه جلسه، مستندات کتب در دست تالیف اساتید، توسط کارگروه نشر و انتشارات کمیته تشریح و توسط اعضا مورد تبادل نظر واقع گردید. پس از بررسی درخواست های فرصت مطالعاتی اساتید، معاون پژوهش و فناوری، دکتر پویا پاشایی، به تبیین شیوه نامه اجرایی، معیار تخصیص، موارد و نحوه هزینه کرد اعتبار پژوهشی (گرنت) اعضای هیات علمی پرداخت و تعدادی از درخواست ها و مستندات طرح شده، مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر پاشاییدر بررسی فرصت ها و چالش های تحقق شعار سال 1401 بیان داشت: با توجه به سهم حدود 2/5 درصدی شرکت های دانش بنیان از کل گردش مالی شرکت های استان مازندران و رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای، توجه بیش از پیش به صنایع خلاق و نوآور در راستای تولید و اشتغال آفرینی و توسعه مرکز رشد فنی و مهارتی دانشگاه بسیار حائز اهمیت می باشد. در حال حاضر، مدل درآمدی مرسوم دانشگاه ها بیشتر مبتنی بر تحقیق و توسعه (R&D) است و گسترش مدل های جدید و بومی منطبق با ساختار و رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای می بایست مد نظر قرار گیرد تا ظرفیت های بالقوه در راستای ایجاد حلقه وصل ارتباط صنایع با دانشگاه های کلاسیک به خوبی فعال گردند.
وی در سخنان خود اظهار داشت: وبسایت مرکز رشد فنی و مهارتی واحد استان راه اندازی و آیین نامه های پذیرش و استقرار هسته ها و واحدهای متقاضی تدوین شده است. مدل های حمایتی و ظرفیت های مرکز رشد باید به نحو مقتضی تبیین و اطلاع رسانی گردد تا کلیه ذینفعان در سرتاسر استان از فرصت های موجود به نحو مؤثر بهره گیرند.
معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استان مازندران ادامه داد: موانع اداری و مالی موجود در بحث جذب درآمدها و توسعه مدل های تولیدی متناسب با شرایط و رسالت دانشگاه، با تکیه بر قوانین مالی و معاملاتی مصوب و موجود قابل رفع خواهد بود و نیازمند هم افزایی و کار تیمی همه معاونت ها در راستای
اثر بخشی اقدامات می باشد.
در پایان، موضوعات مورد طرح در جلسه مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.