در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 27 دی 1403
nus.ac.ir

ساختمان آموزشکده فنی و حرفه ای شهرستان نوشهر به بهره برداری رسید

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه ۲ پروژه مهم در غرب استان مازندران افتتاح شد اظهار داشت: در دانشگاه فنی و حرفه ای تعداد ۲۵۰ پروژه عمرانی در سراسر کشور وجود دارد که بعضا ۱۰ الی ۱۲ سال طول کشیده است که این پروژه ی آموزشکده فنی و حرفه ای نوشهر به همت و همکاری همه و تلاش مدیران شهرستان انجام شد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر، ابراهیم صالحی عمران در آیین افتتاح ساختمان آموزشکده فنی و حرفه ای نوشهر با بیان اینکه برای اتمام این پروژه نیاز به همکاری آموزش و پرورش است بیان داشت: یکی از دغدغه های ما در پروژه مذکور مشخص شدن عرصه و حصارکشی برای امنیت و همچنین تجهیز آموزشکده به دستگاه های کارگاهی است.

وی با اشاره به اینکه لازمه رشد رشته های فنی و حرفه ای همکاری میان آموزش و پرورش و آموزشکده‌های فنی و حرفه ای است افزود: عمده رشته های فنی و حرفه ای به صورت کاردانی پیوسته است که هر فرد با ۳ سال تحصیل در هنرستان و ۲ سال آموزش در دانشگاه فنی و حرفه ای می‌توانند وارد بازار کار شود.

این مقام مسؤول در ادامه خاطرنشان کرد: این تعداد دانشجوی ارشد و دکتری در کشور خطای استراتژیک بوده، چرا که ما به نیروهای کارشناس و کاردان در کشور نیاز داریم.

وی افزود: آمار اشتغال دوره‌های کاردانی توسط وزارت علوم در کشور بالای ۹۰ درصد است که برای مابقی رشته‌ها چنین چیزی نبوده است.

صالحی عمران با بیان اینکه راه توسعه و فناوری کشور دانشکده‌های فنی و حرفه ای هستند، اظهار داشت: آموزشکده‌ها باید به صورت هدفمند توسعه یابند و بر اساس نیاز به نیروهای انسانی در هر رشته توسعه پیدا کنند.

وی افزود: اگر به صورت غیر هدفمند این رشته ها را توسعه دهیم باز همان خطایی را مرتکب می‌شویم که آموزش عالی در بقیه رشته ها انجام داد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور به تحلیل خود درباره وزارت بهداشت و وزارت علوم پرداخت و گفت: از نظر بنده وزارت بهداشت با توجه به نیاز نیروهای انسانی رشته‌های مرتبط را توسعه داد و خیلی بهتر از وزارت علوم عمل کرد.

وی با بیان اینکه تعدادی از دانشکده‌ها در حد انتظارات فنی نیستند اظهار داشت: دانشگاه‌های فنی تجهیزات، مربی، استادکار و در اولین اقدام خروجی‌های هنرستان را می‌خواهد که نیاز به زیرساخت‌ها دارد.

صالحی عمران آموزش و پرورش را امتداد آموزشکده های و حرفه ای فنی دانست و ادامه داد: آموزشکده ادامه کار آموزش و پرورش است که اگر ادامه دار نباشد کار آموزش و پرورش ابتر می‌شود.

وی بیان کرد: قراربود مطابق برنامه، ۵۰ درصد دانش آموزان در فنی و حرفه‌ای آموزش ببینند اما متاسفانه این آمار زیر ۳۰ درصد است که لازمه آن توسعه مهارت‌ها مطابق با نیاز بخش های آموزش عالی است. همچنین باید تجهیزات، امکانات و فضای آموزشکده‌ها را به گونه‌ای ایجاد کنیم که هنرجویان انگیزه بیشتری برای فراگیری آموزش در هنرستان داشته باشند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه در سال جاری ۵۲ درصد دانش آموزان در کنکور سراسری انتخاب رشته نکردند گفت: دانش آموزان زیادی دچار سردرگمی شده‌اند ولی خوشبختانه امسال ۸۹ هزار نفر در دانشگاه فنی و حرفه‌ای رشد ورودی های جدید را داشتیم.

وی در ادامه با بیان اینکه امسال به دلیل معوقات از قبل مانده مصوب دولت نتوانستیم از درآمدهای اقتصادی استفاده کنیم بیان داشت: یکی از وظایف بنده تجهیز کردن این دانشگاه است که اقدامات لازم را با کمک مسوولین انجام خواهیم داد.

دانشگاه ها جریان ساز‌ند، همه باید کمک کنند

امیر حیاتی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در ادامه مراسم به پروژه ۱۳ ساله دانشکده اشاره کرد و اظهار داشت: کلنگ این پروژه از سال ۸۷ زده شد که تا سال ۹۷ فقط سازه آن انجام شده بود و همچنین با تامین اعتبارات لازم، ساختمان آموزشکده طی ۴ سال به مرحله تکمیل رسید.

وی به فرمایشات امام راحل در رابطه با دانشگاه‌ها مبدا تحولات هستند اشاره کرد و افزود: همه با افتخار باید به دانشگاه کمک کنند زیرا دانشگاه جریان ساز است.

وی ضمن درخواست از مسؤولین مربوطه برای تکمیل این پروژه بیان داشت: برای تامین منابع مالی، تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی این آموزشکده نیاز به حمایت داریم.

حیاتی در ادامه به ساختمان اجاره ای اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این مرکز جدید احداث ۴۰۰ دانشجو دارد در صورتی که تا سال گذشته ۴ کلاس با تجهیزات محدود داشتیم.

وی در ادامه ضمن بیان اینکه دانشکده آورده شهر است گفت: دانشجویان می توانند سفیر فرهنگی شهر خود باشند و برای ارتقای فرهنگ منطقه گام بردارند.

کار محوطه سازی دانشکده باقی مانده است

نوراله علیخانی رئیس آموزشکده فنی و حرفه ای نوشهر در حاشیه مراسم ضمن بیان اینکه ساختمان فنی و حرفه‌ای در چهار طبقه و با زیربنای سه هزار و ۳۸۸ متر مربع در زمینی به مساحت ۲ هکتار و با اعتباری ملی بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان ساخته شده است بیان داشت: این آموزشکده دارای پنج رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی است که قابلیت پذیرش حدود ۲ هزار دانشجو را دارد.

وی ضمن درخواست از مسوولین به دلیل کمبود اعتبارات برای کارمحوطه سازی باقی مانده گفت: از مسؤولان دستگاه‌های مرتبط می‌خواهم تا به تعهدشان درباره تفکیک مسیر این آموزشکده با مدارس دخترانه و پسرانه عمل کنند.

لازمه تکمیل شدن پروژه‌ی آموزشکده ی فنی و حرفه‌ای نوشهر باز بودن کد پروژه است

سعید یزدانی فرماندار نوشهر گفت: امروز با بهره‌برداری این دانشکده، تاریخ و افتخار بزرگ علمی در شهرستان نوشهر به ثبت می‌رسد.

وی افزود: با افزایش مراکز علمی و دانشگاهی آسیب‌های اجتماعی در کشور کاهش پیدا می‌کند و همچین دانشگاه‌ها اساس بنیاد و تحول یک جامعه هستند.

یزدانی به کمک‌های شهرستانی و دولت برای ساخت این آموزشکده اشاره کرد و گفت: آن چیزی که باعث هم‌گرایی دستگاه‌های و سازمان‌ها شده است نگاه مثبت به این آموزشکده بوده است که به این مرحله رسید زیرا این زمین برای آموزش و پرورش و چندین سال قبل در یک صورت جلسه ای با حضور نمایندگان طبق توافق مقدار مورد نیاز در اختیار دانشگاه فنی و حرفه‌ای قرار گرفت.

وی افزود: بحث راه در شورای آموزش و پرورش مطرح می‌شود و برای سند حتما باید کارشناسان حقوقی نظر دهند و حدود را مشخص کنند.

یزدانی در ادامه به پیشرفت فیزیکی این پروژه اشاره و تصریح کرد: محوطه سازی، کارگاه، رستوران، تجهیزات آموزشگاهی و غیره که حدود ۱۲ مولفه می‌باشد در این پروژه تکمیل نیست که با توجه به موارد اشاره شده حتی ضریب پیشرفت ساختمان هم صد در صد نیست.

فرماندار نوشهر خاطر نشان کرد: امروز بهره برداری از این پروژه به معنای پایان کار نیست، اگرچه طبق قانون سازمان برنامه و بودجه هر دستگاه، نهاد و سازمانی که به بهره‌برداری می‌رسد کد پروژه آن حذف می‌شود که در خواست دارم در ردیف اعتباری دولت برای توسعه، پیشرفت و تجهیز این پروژه نیاز است کد پروژه باز باشد.

انسان توسعه یافته محور توسعه آن کشور است

محمدعلی محسنی در این مراسم به محور توسعه کشور اشاره کرد و اظهار داشت: انسان توسعه یافته، محور توسعه کشور است و این انسان فقط در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور توسعه می‌یابد.

نماینده محترم نوشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش افزود: کشور ما با تغییر رویکردها، استراتژیک‌ها و نگاه‌ها درست می‌شود که این‌ موارد توسط این مراکز تغییر می یابند.

وی افزود: اگر همه ارکان این نظام مثل ارگان‌های یک پیکر با هم همکاری کنند همانطور که در پیکره یک انسان همه چیز منظم کار می‌کنند کشور ما هم منظم خواهد شد.

محسنی به مشکلات دانشجویان فنی و حرفه‌ای بعد از فارغ التحصیلی اشاره کرد و اظهار داشت: علت بیکاری کارشناسان و حتی دکترای ما غفلت از مراکز آموزشی به جای مدرک پروری، مهارت پروری در برنامه ها است.