سلسله مدارس تابستانه داغ مهارتی
در تابستان امسال و با توجه به شرایط کرونایی در سراسر کشور، رویداد «سلسله مدارس تابستانه داغ مهارتی»، مهمان بسیاری از دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور بوده است.
در منطقه 8 دانشگاه فنی و حرفه ای، این رویداد مجازی به منظور تبیین و توسعه ایده پردازی و تجاری سازی ایده ها در سه استان مازندران، سمنان و گلستان و به میزبانی و محوریت دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در شهریور ماه 1400 برنامه ریزی و برگزار گردید.
در همین راستا اداره روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران مصاحبه ای را با دست اندرکاران اصلی برگزاری این رویداد یعنی دکتر پویا پاشایی معاون جوان، نخبه و پرتلاش پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران ترتیب داد.
** طراحی رویداد در حال برگزاری توسط چه فرد یا ادارهای بود است؟ آیا سابقهای در وزارت علوم تحقیقات و فناوری داشته است یا خیر؟ تاریخچه کوتاهی را اشاره بفرمایید.
این رویداد بسیار مهم تحت عنوان سلسله مدارس تابستانه داغ مهارتی، پیش از این تحت عنوان ایدهفن در چندین دوره برگزار شده بود. دانشگاه فنی و حرفهای چند ماه پیش رویداد کارنو را بر اساس رویدادهای قبلی که برگزار شده بود به میزبانی یزد برگزار کرد. این رویداد اکنون به صورت منطقهای تقسیم بندی شده که به میزبانی استانهای مختلف در کشور برگزار گردد. دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران میزبان استانهای منطقه ۸ (گلستان، سمنان و مازندران) است.
** تاریخ برگزاری رویداد در چه زمانی خواهد بود؟
رویداد از 4 تا 14 شهریورماه 1400 برگزار خواهد شد. پیش رویداد از چهارشنبه سوم شهریور آغاز شده است. طی ۴ روز، کارگاه های آموزشی رایگان تحت عنوان ایده یابی برای کسب و کار؛ استارت آپ ها و بوم مدل کسب و کار؛ شخصیت شناسی و تیم سازی؛ و خدمات مرکز رشد، پارک ها و شرکت های دانش بنیان برگزار می شود. سپس ثبتنام متقاضیان در تاریخ 8 الی 10 شهریور ماه جهت حضور در پنل ایده انجام خواهد شد.
** هدف از برگزاری رویداد چیست؟
هدف از برگزاری رویداد توسعه مفاهیم مرتبط با مرکز رشد، فرهنگ کارآفرینی و تسهیل فرایند ایجاد کسب و کار برای علاقه مندان و صاحبان ایده در دانشگاه فنی و حرفه ای است.
** مخاطبان چه کسانی هستند؟
همه دانشجویان، فارغ التحصیلان، اساتید و کارکنان علاقمند و صاحب ایده می توانند در این رویداد شرکت کنند و از خدمات مرکز رشد و تسهیلات توسعه کسب و کار بهرهمند شوند. در انتهای رویداد، برای همه شرکت کنندگان گواهی معتبر صادر خواهد شد.
** چه فعالیتهایی برای کیفی تر شدن این رویداد در نظر گرفته اید؟
این رویداد در دو بخش اصلی شامل پنل آموزشی رایگان و پنل رقابتی برنامه ریزی شده است. بعد از فراخوان سراسری، تعداد قابل توجهی از متقاضیان در بخش آموزشی ثبتنام کردند. در مرحله اول بیش از هزار نفر متقاضی اعم از دانشجو و غیر دانشجو نام نویسی نمودند که به منظور ارتقای کیفیت برگزاری رویداد، از فیلترهایی برای ورود افراد به پنل اصلی (پنل ایده) استفاده شده است.
از جمله اینکه بعد از گذراندن دوره آموزشی رایگان بتوانند صاحب ایده اولیه باشند، یک مدل کسب و کار اولیه آماده کنند و بعد از ثبت نام و اعلام نتایج شخصیت شناسی، برای تیم سازی آماده شوند و در پنل ایده تحت نظر مربیان و پشتیبان های تخصصی و عمومی بتوانند ایدهشان را پرورش دهند، بومهایشان را تکمیل کنند و آن را برای ارائه در حضور داوران و سرمایهگذاران آماده کنند. در صورت کسب شرایط لازم میتوانند وارد مرکز رشد شوند و از خدمات مرکز رشد بهرهمند شوند و کسب و کارشان را توسعه دهند.
** برای دستیابی به اهداف، به چه ابزارهایی احتیاج می باشد؟
برنامهریزی دقیق جهت اطلاع رسانی به موقع، ارائه اطلاعات تخصصی مرتبط با رویداد، بهکارگیری ظرفیت حداکثری در همه مراکز و دانشکدهها، هماهنگی با سایر استانها جهت استقبال هر چه بهتر متقاضیان، کیفی سازی کارگاه های آموزشی در راستای اهداف رویداد و انتخاب مربیان و پشتیبانهای صاحب نظر و کیفی مد نظر خواهد بود.
** نتایج رویداد چگونه ملموس خواهد شد؟
بعد از طی دوره آموزشی در پنل رایگان، صاحبان ایده در پنل اصلی ثبتنام می کنند. بوم مدل کسب و کار شرکتکنندگان، به رقابت گذاشته می شود و تحت نظر مربیان، داوران و سرمایهگذاران سطح کیفی ایدهها، بررسی و سنجش خواهد شد. به نفرات برتر در این رویداد جوایزی اهدا می گردد و در صورت توجیه پذیر بودن طرحها، از نظر سطح کارآفرینی، در مراکز رشد و پارک مورد حمایت قرار خواهند گرفت.