وبینار بررسی و ارزیابی عملکرد مراکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه های فنی و حرفه ای استان های مازندران، سمنان و البرز در سال 1400-1399 به میزبانی دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.
وبینار بررسی و ارزیابی عملکرد مراکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه های فنی و حرفه ای استان های مازندران، سمنان و البرز در سال 1400-1399 با حضور دکتر مهدی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دکتر حیاتی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، خانم دکتر خالقی مدیر کل امور مشاوره دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دکتر نبی پور معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشکده ها و آموزشکده های فنی مازندران، سمنان و البرز، مشاورین و رابطین و نیز آقای مهدوی و خانم جعفرزاده از مشاورین دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در روز سه شنبه 22 تیرماه 1400 به میزبانی دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، دکتر مهدی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در این وبینار بیان داشت: حوزه مشاوره برای دانشگاه بسیار مهم و حیاتی است و احتیاج به توجه و تأکید بیشتری دارد. مشاوره بخش اصلی در فرآیند یاددهی و یادگیری دانشجویان می باشد. دانشجویی که توان یادگیری و یا توان اشتغال ندارد، با ظرفیت مشاوران می توان این مشکلات را برطرف نمود. مشاوره به عنوان بخش اصلی در تربیت دانشجو مهم است و همه باید بدان توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: در کنار نقش مهم مراجعه به مراکز مشاوره، باید با مدیریت صحیح از آسیب ها جلوگیری کرد. نوع اطلاع رسانی و تبلیغات و نوع فعالیت های فرهنگی، تربیتی و حتی آموزشی و پژوهشی ما باید مدیریت شده باشند تا آسیب ها به حداقل برسند. وقتی دانشجو از استاد صدای امید و شاد بشنود و یا از فعالیت های ورزشی نشاط آور برخوردار گردد، از آسیب ها پیشگیری خواهد شد و دانشجویان موفقی تربیت خواهند شد.
دکتر مهدی با یادآوری وجود مسایل و مشکلات مالی دانشگاه افزود: خوشبختانه با تصویب هیأت رئیسه محترم دانشگاه، حق الزحمه مشاورین دو برابر شده است و دوستان باید تلاش کنند تا کیفیت نیز بالاتر برود و مشکلات کمتر گردد.
دکتر امیر حیاتی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با ابراز خرسندی از برگزاری این وبینار راهگشا به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران اظهار داشت: عملکرد واحد مشاوره تأثیر مستقیم در برونداد نهادهای خاص و بویژه محیط های آموزشی دارد و اثر مشاوره در همه حوزه های آموزشی، فرهنگی و تربیتی مسلم و مسجل است. بسیاری از دانشگاه ها تلاش می کنند که بخش مشاوره را در ساختار اداری پر رنگ نمایند و دانشگاه فنی و حرفه ای نیز متناسب با شرایط دانشجویان و رسالت دانشگاه، نیازمند مشاوره های خاص در حوزه های آموزش، اخلاقی، تربیتی و ... می باشد.
وی با تقدیر از زحمات مشاوران یادآور شد: مراکز استان ما غالباً از ظرفیت رسمی مشاوران بهره مند نیستند با اینحال تلاش کردیم از تخصص مشاوران در شهرهای مختلف بهره مند شویم و اثرات مثبت این همکاری در بحث برون رفت از مشکلات انصراف، اخراج و ... قابل لمس می باشد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با تأکید بر استمرار همکاری مشاوران متخصص و متعهد دانشگاه گفت: دانشجویان ما به مثابه سرمایه های ملی هستند که می توانند آینده کشور را تضمین نمایند. اگر دانشجویان را رها کنیم و مشکلات جدی تلقی نشوند، مشکلات در آموزش جدی تر خواهند شد و مشاوران باید کمک نمایند تا مسایل به آسانی و شفافتر حل شوند. دانشجویانی که از سراسر کشور به مراکز ما می آیند با گرفتاری ها و مشکلات خود می آیند و هنر ما این است که مشکلات را حل نماییم و یا راه حل مناسب برای آن داشته باشیم.
دکتر حسن نبی پور معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با تبریک ماه ذی الحجه و آرزوی بهره مندی از اعیاد و مناسبت های این ماه مبارک در این جلسه بیان داشت: اولین جلسه بررسی و ارزیابی عملکرد مراکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه های فنی و حرفه ای استان های مازندران، سمنان و البرز در سال 1400-1399 توسط مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای کشور و با حضور سه استان مازندران، سمنان و البرز برنامه ریزی و انجام شده است.
وی اظهار داشت: محورهای اصلی این وبینار بررسی کارنامه سلامت جسم و روان، کانون همیاران سلامت، کارگاه ها و وبینارهای آموزشی برگزار شده، تولید محتوای الکترونیکی با محوریت سلامت روان، و فضای فیزیکی و امکانات مرکز مشاوره می باشد. در استان مازندران، کانون همیاران سلامت و روان 886 نفر با تعداد اعضای شورای مرکزی 70 نفر و در طرح همدلی و احوال پرسی 1230 تماس موفق و تعداد ارجاع 208 نفر را داشته ایم. از 20 مشاور و رابط استان تشکر می کنم که در زمان کرونا با تمام توان مشغول به کار می باشند و با استفاده از همه ی امکانات و نیز شبکه های مجازی، تلاشمان را برای رسیدن اهداف دانشگاه به کار بسته ایم و کارگاه های آموزشی وبیناری را در استان مازندران برای جبران کاستی ها برگزار کرده ایم.
دکتر نبی پور افزود: پرداخت وام برای کمک به دانشجویان جهت ورود به کلاس های آنلاین و آفلاین داشته ایم و دانشجویان با بهره مندی از کمک های مشاوران به موفقیت های خوبی دست یافته اند. اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت که آسیب های اجتماعی در حوزه مجازی بسیار زیاد است و در صورت افراط، ضرر آن بیشتر از سود خواهد بود.
پادکست یا فایل صوتی و فیلم و کلیپ در خصوص موضوعات مختلف مانند مهارت تاب آوری، رویارویی با استرس، شفقت به خود، اضطراب کرونا، مهارت نه گفتن، اعتماد به نفس، کنترل خشم، سلامت روان، رفتارهای ارتقا دهنده، مثبت اندیشی، تقویت شادکامی، فضای مجازی چالشها و مدیریت و .... تهیه شده است و هنر این است با ابزارها و فرمت های مختلف انتقال، دانشجویان را به سطح بالاتری از آگاهی برسانیم تا دانشجویان راه درست را بیابند و با شناخت خود، پتانسیل های واقعی وجودشان احیا شود.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران بیشترین مشکلات دانشجویان را دغدغه اشتغال و شغل یابی در آینده دانست و گفت: مشاوران می توانند با راهکارهای مختلف، مهارت آفرینی دانشجویان را توسعه بخشند تا دانشجویان با قوت و با انگیزه به تحصیل خود ادامه دهند.
مشکل دوم دغدغه مالی دانشجویان می باشد. هزینه های جاری به دانشجویان ضربه میزند و دانشجو نمی تواند به تحصیل و آموزش خود بپردازد. با این حال باید توانمندی های دانشجویان را بشناسیم و با کمک و ارائه وام های تحصیلی سعی کنیم دانشجو از تحصیل باز نماند. انتخاب رشته تحصیلی در برخی دانشجویان به صورت احساسی صورت گرفته است اما مشاوران با کمک مدیران گروه می توانند دانشجویان را به رشته های تحصیلی علاقه مند نمایند.
وی در پایان گفت: باید امکانات خوبی برای مشاورین به عنوان خط مقدم آموزش تهیه نماییم و محیط امن با امکانات تخصصی ایجاد گردد تا دانشجو با انگیزه و اعتماد به نفس به ما اعتماد کند.
خانم دکتر خالقی مدیرکل مشاوره دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در ادامه جلسه بیان داشت: اولین وبینار استانی را در خدمتتان هستیم. از رؤسا و معاونین استانی تشکر می کنم که پیگیر موضوع مهم مشاوره می باشند. ستاد مرکزی پیگیر موضوع مهم مشاوره به صورت استانی می باشد و این امر باعث انسجام رابطین استانی و پیوند مراکز و ارزش افزوده می گردد و نشان می دهد که پویایی وجود دارد.
وی با تأکید بر جدی بودن امر مشاوره گفت: رؤسای محترم مراکز باید با توجه به اعتبارات برای راه اندازی و تجهیز واحد مشاوره با استفاده از نیروهای متخصص و توانمند تلاش نمایند. بر اساس تفاهم نامه، می توان از پزشک و روانپزشک سایر دانشگاه های استان نیز استفاده کرد. ما به آمارهای واقعی احتیاج داریم، رابطین دقیق باشند و اطلاعات درست را برای ستاد ارسال نمایند.
مدیرکل مشاوره دانشگاه فنی و حرفه ای کشور افزود: دوره هایی را برای مشاوره شغلی و تحصیلی خاص خواهیم گذاشت. پیشاپیش با تشکیل کمیته تخصصی و برگزاری جلسات در خصوص کارنامه سلامت، دانشجویانی که مشکلات مختلف دارند و در معرض مشکل هستند را شناسایی و غربالگری کنید تا بتوانند در ترم آینده به طور مطلوب درس بخوانند و بر دیگران اثر منفی نگذارند.
در این وبینار دکتر اسدی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان و نیز مهندس تراب بیگی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای استان البرز به ایراد سخن و ارائه گزارش تخصصی خود در بحث مشاوره پرداختند. در ادامه حاضران در جلسه وبیناری و مشاوران، پرسش های خود را مطرح نمودند و خانم دکتر خالقی پاسخ های مقتضی را بیان نمود.