در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 27 دی 1403
nus.ac.ir

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران:
ساختارسازی بی نظیر در دانشگاه فنی و حرفه ای و توسعه با بهره مندی از ظرفیت مدیران گروه

اولین جلسه هم اندیشی رییس و معاونین دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با مدیران گروه آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در روز یکشنبه 23 خرداد 1400 در تالار 16 آذر دانشکده فنی امام محمدباقر(ع) ساری برگزار گردید.

اولین جلسه هم اندیشی مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با مدیران گروه استان به منظور ایجاد هماهنگی در برگزاری امتحانات پایان ترم و بررسی مباحث مربوط به مراکز رشد و نوآوری و ساماندهی پروژه های دانشجویی و تبیین موضوع شورای موارد خاص استان جهت هم افزایی کاری با مدیران گروه برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی، دکتر امیر حیاتی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در این جلسه اظهار داشت: ساختارسازی بی نظیر در دانشگاه فنی و حرفه ای شکل گرفته است و در این مسیر باید از ظرفیت مدیران گروه در توسعه دانشگاه بهره مند شویم.

وی گفت: با ساختارسازی متوازن از ظرفیت مدیران گروه بهره مند هستیم. مدیران گروه با پذیرش مسئولیت، باید در حیطه اختیاراتشان فعالیت نمایند زیرا دانشگاه با فکر و دستان توانمند اساتید به سمت توسعه مطلوب پیش می رود.

حیاتی با اشاره به اینکه فضای عمومی دانشگاه در حال رشد و تعالی می باشد، اظهار داشت: امروزه، مردم دانشگاه فنی و حرفه ای را می شناسند و از ظرفیت های آن آگاه هستند و این رشد، فرایند مستمری است که با همکاری مسئولانه مدیران گروه و اساتید ارتقای بیشتری پیدا می کند.

این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه آموزش رشته محل های خوب و جدیدی را برای سال جدید گرفتیم و مدیران گروه باید در توسعه ی رشته ها به ما کمک نمایند. برنامه های درسی باید به روز باشد و این اصلاح شدن ها نیز مستمر باشند و محتوای درسی و سرفصل دروس باید به روز باشند. ما از اساتید سرآمد و توانمندی برخوردار هستیم و بواسطه آن باید استانداردسازی آموزش رعایت گردد. سلامت امتحانات برای ما بسیار مهم است و رئیس، معاون آموزشی و مدیران گروه مراکز باید با تدبیر خود، سلامت امتحانات را مدیریت نمایند.

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران تصریح نمود: مدیرگروه در چارت سازمانی ارتباط مستقیم با رئیس مرکز دارد و مدیران گروه باید در همه ی زمینه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پیگیر و پاسخگو باشند. دانشگاه نیاز به ایده و مشورت دارد و این مدل مشورت دهی مدیران گروه باید در راستای توسعه دانشگاه صورت گیرد.

حیاتی با انتقاد از ضعف های موجود در بخش آموزش های آزاد گفت: فضا و امکانات آماده شده و برندسازی صورت گرفته است اما می بینیم آورده مطلوب نیست و در این خصوص مدیران گروه باید با مشورت با اساتید هیأت علمی و ارتباطات با صنعت بتوانند در شکوفایی این بخش مهم بکوشند و آموزش آزاد از انفعال خارج شوند.

وی در پایان با اشاره به نقش مهم ملت در انتخابات پیش رو گفت: در آستانه انتخابات به کلیه همکاران، اساتید و دانشجویان توصیه به مشارکت بیشتر می نمایم و امیدوارم با انتخاب آگاهانه در سرنوشت کشور نقش آفرینی نماییم.

 

مهندس علیرضا خویی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در این جلسه در خصوص امتحانات پایان ترم، ارتقا و ترفیع، برنامه ریزی حوزه آموزش، جذب اساتید، برنامه سلامت امتحانات و مباحث مهم حوزه آموزش به ایراد سخن پرداخت.

وی اظهار داشت: برای احتمال برگزاری حضوری امتحانات عملی پایان ترم، خوابگاه و تغذیه برای دانشجویان غیر بومی تهیه و تدارک شده است. عدم حضور دانشجویان در فرایند امتحانات پایان ترم باید مدیریت گردد و عوامل مختلف مورد لحاظ قرار گیرد.

خویی افزود: ایجاد رشته های جدید باید بصورت کارشناسانه و توجه به نیاز صنعت و جامعه صورت گیرد. بعضی رشته ها قطبی هستند اما اگر لازم باشد برای پویایی بیشتر به سمت رشته های جدید خواهیم رفت. اساتید باید از طرح درس استفاده نمایند و مدیران گروه باید در ابتدای ترم، طرح درس ها را از اساتید دریافت نمایند.

 

دکتر پویا پاشایی معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با تأکید بر استفاده از افیلیشن دانشگاه فنی و حرفه ای بیان داشت: این امر موجب دیده شدن رتبه دانشگاه ها می شود و مقالات گروه بندی شده و اساتید می توانند خروجی پژوهشی را به بهترین وجه ارائه نمایند.

وی گفت: زیرساخت و امکانات مورد نیاز فراهم شده است تا  email سازمانی را اساتید مدعو و غیر هیأت علمی نیز دریافت نمایند به شرط اینکه در امور پژوهشی فعال باشند. نمایندگان انجمن دانش آموختگان به نمایندگی از استان مازندران به سازمان مرکزی معرفی شدند و حق رأی خواهند داشت.

پاشایی ادامه داد: ساماندهی مراکز کارآفرینی در همه 12 مرکز استان مازندران انجام شده است و مراکز رشد و نوآوری علاوه بر حمایت مادی به حمایت ماهوی و معنوی نیز احتیاج دارند. هدف اصلی ما کارآفرینی و اشتغالزایی است و تیم ها باید به سطح آمادگی مطلوب برسند. برای توانمند سازی متقاضیان و آموزش آنها به حرکت پر شتابی احتیاج داریم. مرکز رشد ما جایگاه دوم در سطح کشور را کسب نموده است و جای بسی افتخار است اما جا برای رشد بیشتر در کشور داریم. ما پشتیبان و بسترساز هستیم و مراکز رشد با توجه به ماهیت مستقل خود، باید با نهادهای مختلف کار نمایند و خود را ارتقا بخشند.

معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران ادامه داد: پروژه های دانشجویی باید سازماندهی گردند و به عنوان یک فرصت، جدی گرفته شوند تا از منافع آن بهره مند شویم. انتظارات از دانشجو باید مدون شود و تعریف پروژه های دانشجویی مورد بررسی قرار گیرد. خروجی پژوهشی دانشجویان خیلی متمرکز نیست و عملا در بلند مدت نتیجه ای از این نحوه عملکرد نخواهیم داشت.

وی بیان داشت: گرنت ها و پژوهانه بر اساس خروجی های پژوهشی اساتید خواهد بود. صنایع خلاق اساساً مربوط به دانشگاه فنی و حرفه ای است و لزوما باید حقوقی باشند و صرف نظر از محصولات های تک، رسالت ما کارآفرینی است و موضوعاتی که درصد بازدهی قابل قبولی داشته باشند توسط دانشگاه فنی و حرفه ای حمایت خواهند شد.

مدیران گروه در زمینه های تخصصی مربوط به خود می توانند زیر گروه هایی را تشکیل دهند و جلسات خود را در فضای مرکز رشد استان برگزار نمایند. نقطه شروع و طوفان فکری می تواند موضوعات گوناگونی را جهت کار ایجاد نماید. می طلبد تجمیع و هم افزایی با حضور همه ی بخش ها وجود داشته باشد.

 

دکتر حسن نبی پور معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با اشاره به برگزاری جشنواره رویش به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در این جلسه بیان داشت: فعالیت های خوب مدیران گروه، حلقه اتصال دهنده در افزایش کمیت و کیفیت آثار رسیده به جشنواره بوده است. مدیران گروه ارتباط نزدیکی با دانشجویان دارند و با تلاش مدیران گروه، دانشجویان قوی برای مسابقات فرهنگی و هنری وارد خواهند شد.

وی با اشاره بر لزوم کاهش انصراف دانشجویان از تحصیل اظهار داشت: ضمن بررسی عوامل مختلف مانند انگیزه های تحصیل، شرایط روانی، شرایط اقتصادی خانواده ها، شرایط کاری دانشجو، توانایی فکری و ذهنی دانشجو و ....، باید درخواست انصراف دانشجویان به مدیران گروه و مراکز مشاوره ارجاع داده شود تا بررسی اولیه در حوزه آموزش صورت گیرد و بخش های مختلف این امر را مدیریت نمایند.

نبی پور در پایان عنوان نمود: مدیران گروه حلقه اتصال بین واحد های مختلف دانشگاه هستند و نتیجه همکاری آن ها افزایش راندمان و بهره وری دانشگاه است.

 

لازم به ذکر است در این جلسه هم اندیشی آقای داداش تبار، خانم زارع و آقای اسدی از حوزه آموزش، مهندس گلی و دکتر کالجی از حوزه پژوهش، آقای عشوری و آقای نبوی از حوزه دانشجویی نکات مهم و تخصصی را در حیطه کاری مربوطه بیان نمودند و به سؤال های طرح شده حاضران پاسخ دادند.