همزمان با روز اقتصاد مقاومتی و کار آفرینی،
وبینار تخصصی اساتید درس کار آفرینی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران برگزار گردید
به منظور هماهنگی فعالیت های کار آفرینی و تبادل نظر با مدرسان درس کارآفرینی در دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای استان مازندران، وبینار تخصصی اساتید درس کار آفرینی در روز چهارشنبه 1399/11/29 با حضور دکتر حیاتی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، دکتر پاشایی معاون پژوهشی، دکتر کالجی سرپرست مرکز رشد و نوآوری، دکتر قربانی مشاور پژوهشی، مهندس گلی مسئول اداره پژوهش و حضور آنلاین اساتید درس کارآفرینی استان مازندران در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در این جلسه بیان داشت: در راستای توسعه و افزایش ظرفیت های دانشگاه، جزو معدود استان های کشور بودیم که معاون مستقل پژوهشی استان به طور رسمی و قانونی در حوزه پژوهش وارد شد. در مدت محدود فضای کاری پژوهش توسعه پیدا کرد و راه اندازی مرکز رشد و نوآوری دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و اکنون در حال شکوفایی می باشد. ما در این حوزه مصمم هستیم. آنچه که اهمیت دارد رویکرد نیروی انسانی کارآمد در این حوزه است که حتماً باید تقویت شود.
دکتر امیر حیاتی با بیان اینکه حوزه معاونت پژوهشی باید کلید واژه های مهمی مانند کار آفرینی را پیگیر باشند، ادامه داد: خوشحالیم که مبحث بسیار مهم کارآفرینی در دستورکار حوزه معاونت پژوهشی استان قرار گرفته است. ۶۵ استاد هیأت علمی مؤثر در استان داریم و امروزه برای اساتید کارآفرینی پلتفرم و شاخص های ویژه ای در نظر گرفته شده است تا افراد توانمند و متخصص وارد این حوزه شوند.
وی تصریح نمود: وظیفه و مأموریت دانشگاه فنی و حرفه ای مهارت و کارآفرینی است. در دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران نیز مرکز کارآفرینی به طور مطلوب راه اندازی شده است و ما اعتقاد و باور قلبی به این امر داریم و هزینه زیادی هم برای ایجاد این مرکز صرف شده است. در اول راهیم و مطمئناً به ظرفیت ها و امکانات مرکز اضافه خواهیم کرد تا فضای پویا و فعالتری ایجاد شود.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران افزود: مسئولین مرکز رشد و نوآوری نیز باید با تصویر سازی و ایجاد ارتباط مثبت، فضای ملموسی از مرکز را به اساتید و پژوهشگران با توجه به تنوع رشته های تحصیلی و وجود ۱۲ مرکز در استان مازندران ارائه نمایند.
حیاتی در پایان گفت: مرکز رشد و نوآوری دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران برای بخش های خارجی استان جذابیت زیادی دارد و تمایل به استفاده از تمام ظرفیتهای آن را دارند اما ضمن استقبال از فعالیت آنها، اولویت ما ارائه خدمات و افزایش قابلیت ها و توانمندی های ظرفیت های درون زای دانشگاه فنی و حرفه ای است.
دکتر پویا پاشایی معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در این جلسه بیان داشت: این وبینار با هدف توجیه فعالیت های مرکز کارآفرینی و کلینیک مشاوره شغلی و مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران و سامان دهی زیست بوم کارآفرینی در دانشگاه برگزار گردیده است. باید به راهکاری عملی دست یابیم تا مسیر را برای مخاطبان و متقاضیان حضور در مرکز رشد و بهره مندی از آن شفاف نماییم.
وی با اشاره به اتمام آماده سازی فضای فیزیکی مرکز کارآفرینی و فضای کار اشتراکی مرکز رشد ادامه داد: با توجه به اینکه این مرکز ماهیت استانی دارد، میطلبد شفاف سازی اهداف و رسالت مرکز در سطح استان به خوبی انجام گیرد و تمامی نوآوران از مزایای حاصله بهره مند گردند. ما اکنون در مرحله داوری طرح ها و ایده هایی هستیم که به دست ما رسیده است و با استفاده از ظرفیت درس کارآفرینی می خواهیم خلأهای موجود و مشکلات پیش رو را حل نماییم.
این مقام مسئول ادامه داد: کارگروه آمایش پژوهشی استان تشکیل شده است تا به انتخاب طرحهایی که در بلند مدت منجر به خروجی قابل عرضه مرکز رشد شود، کمک نماید. در این جلسه دو حلقه اصلی مرکز کارآفرینی و مرکز رشد تشریح خواهد شد زیرا خروجیهای این دو حلقه با هم مرتبطند و بر این اساس، ساز و کار درسهایی مانند کارآفرینی را مدون خواهیم کرد و آن را در طول ترم اجرایی خواهیم نمود.
در ادامه وبینار دکتر کالجی سرپرست و راه انداز مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران اظهار داشت: مرکز رشد مرکزی است برای ارائه خدمات حمایتی از طرح ها و ایده های نوآورانه که از سمت اساتید و دانشجویان ارائه می شوند و در حوزه فناوری و نوآوری قابل عرضه می باشند. طرح هایی که وارد مرکز رشد می شوند از نظر ماهیت موضوعی به دو دسته هسته های فناور و هسته های صنایع خلاق تقسیم میشوند.
وی افزود: اگر اساتید کارآفرینی تمایل داشته باشند، میتوان از پتانسیل و توانایی هایشان استفاده گردد و با تکنیک هایی که تجربه آن را دارند، به پژوهشگران برای عرضه، تقویت، هم افزایی و بارور نمودن ایده هایشان کمک نمود.
سرپرست مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران بیان داشت: مرکز رشد می تواند کارگاه های آموزشی را برای اساتید و دانشجویان درس کارآفرینی برگزار نماید. لازم است اساتید درس کارآفرینی مفاهیمی همچون بوم کسب و کار، طرح کسب و کار، سطح آمادگی فناوری(TRL) و سایر مفاهیم پایه ای مورد نیاز را به دانشجویان معرفی نمایند تا زیرساختهای اولیه ارائه طرح و ایده مهیا گردد و دانشجویان بتوانند مقدمات درس پروژه خود را با ایده مناسب فراهم و اجرا نمایند.
دکتر ولی قربانی سرگروه کمیته کارآفرینی شورای پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در این جلسه بیان داشت: دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشگاهی کارآفرین و مهارتی است و هدف ما پرورش افراد کارآفرین و ماهری است که بتوانند برای خودشان ایجاد شغل کنند. شاکله ما کارآفرینی است و این حلقه و زیست بوم در حال کامل شدن است و دانشگاه فنی و حرفه ای با توجه به انسجام و هماهنگی محورهای اصلی شامل مدرس کارآفرینی، مرکز کارآفرینی، کلینیک مشاوره شغلی و نیز مرکز رشد در مسیر نمو مناسب و نیل به کمال قرار دارد.
وی گفت: مدرسان کارآفرینی باید به عنوان مشاوران متخصص کمک نمایند و با توانمندی، منشأ اثر مثبت باشند و در نتیجه ی فعالیت هایشان طرح ها، هسته ها و شرکت های دانش بنیان را در مراکز رشد شاهد باشیم. آموزش های رسمی اساتید درس کارآفرینی در مرکز رشد با ارائه دوره های مکمل آموزشی تکمیل خواهد شد و در این دوره ها اساتید کارآفرینی باید مشکلات و نواقص احتمالی را در امر کارآفرینی مطرح نمایند.
در پایان کلیپ کوتاهی از مرکز رشد و مرکز کارآفرینی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران به نمایش درآمد.