از خرمشهر تا خرمشهرهای جدید
به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس، نشست بصیرتی «از خرمشهر تا خرمشهرهای جدید» با همکاری حوزه معاونت فرهنگی و بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در روز یکشنبه 1399/07/06 در سالن جلسات دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی، این نشست با حضور رئیس، معاونین، کارکنان و اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران و با سخنرانی مهمان گرانقدر شکراله رضازاده، تحلیلگر سیاسی و مدیرمسئول روزنامه حرف مازندران برگزار گردید.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس بیان داشت: همه آحاد مردم در شکل گیری حماسه دفاع مقدس نقش داشتند و لبیک گویان به ندای رهبر کبیر انقلاب، در شکل گیری این حماسه کوشیدند. سهم دانشگاهیان نیز به عنوان فرهیختگان جامعه و حضور در جبهه های جنگ پر رنگ بوده است و بسیاری از سرآمدان دانشگاه مانند شهیدان بخشی و صادق پور از دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران به فیض شهادت نایل گشتند.
دکتر امیر حیاتی با اشاره به شکل گیری گام دوم انقلاب اظهار داشت: با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری، تعالی و توسعه تمدن اسلامی و الگوسازی برای کل جامعه بشریت به عنوان یک هدف راهبردی باید مورد توجه قرار گیرد و همه باید کمک کنیم تا این اتفاق مبارک روی دهد.
مدیر مسئول روزنامه حرف مازندران به عنوان سخنران این نشست با تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت جانفشانی های رزمندگان اسلام بیان داشت: دفاع مقدس یک اتفاق بی نظیر بود. ما تنها با عراق وارد جنگ نشدیم و کمک های مالی، تجهیزاتی و اطلاعاتی به دولت عراق از جانب کشورهای مختلف جهان انجام میشد. غربیها که دم از انسانیت و آزادی انسانها می زدند، بدترین خباثت ها و خیانت ها را علیه ملت ایران روا داشتند. آن ها از یک سو به عراق سلاح شیمیایی میدادند و از طرف دیگر ژست انساندوستانه برای مداوای مجروحان شیمیایی به خود می گرفتند. حمایت های مالی زیادی از رژیم بعث عراق توسط کشورهای منطقه صورت می گرفت. فرانسه ۳ میراژ به عراق هدیه نمود تا نیروگاه برق نکا را بمباران کردند و به تمام معنا جنگ احزاب بود. کشور ما جنگ احزاب را به خوبی پیش برد و اکنون نیز میتوانیم از موانع عبور نماییم و امور را به خوبی به پیش ببریم به شرطی که همان ویژگی های والای دفاع مقدس را در امور امروزمان تسری نماییم.
شکراله رضازاده دو عامل بسیار مهم در پیروزی های رزمندگان در جنگ تحمیلی را برشمرد و بیان داشت: نخست اینکه ما در دفاع مقدس به لطف خدای متعال ایمان داشتیم و توکلمان به خدای متعال بود. اما اکنون قدرت خدا را دست کم گرفته ایم و به جای خدا با کدخدا بسته ایم و وضعیتمان این گونه شده است. عامل دوم رهبری مدبر، حکیم و فرزانه بودند که جامعه را هدایت می نمودند و علاوه بر اوامر حکیمانه حضرت امام خمینی(ره)، پذیرش کامل توسط مردم و رزمندگان وجود داشت. امروز گیر کار ما این است؛ مردم باید پذیرش داشته باشند و اطاعت محض نمایند. باید مطیع محض رهبر باشیم و طراحی و عمل نماییم.
این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: چطور موشک نقطه زن میسازیم اما نمی توانیم ماشین در کلاس جهانی بسازیم؟ ملت ما و دانشمندان ما توانایی انجام کارهای بزرگ را دارند اما بعضی ها نمی گذارند کار انجام شود. ما باید دستاوردهای خودمان را ببینیم. جوان از ما می پرسد آیا این حکومت باید در حوزه نظامی قوی باشد و در بقیه حوزهها بلنگد؟ اما اینطور نیست و نظام در همه موارد اعم از فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و غیره دغدغه دارد. همانند رزمندگان در دفاع مقدس، امروزه مسئولان نباید به توجیه امور بپردازند و دلیل برای انجام ندادن بیاورند بلکه باید به وظیفه عمل کنند و به بیراهه نروند. راه برون رفت از مشکلات این است یعنی گوش دادن به اوامر رهبر و اطاعت محض و بدون چون و چرا.
وی با اشاره به رشادت های رزمندگان افزود: پنج نفر به رهبری حاج حسین بصیر لشکر ۷ عراق را زمینگیر کردند. احمد کشوری در یک عملیات ۵۰ تانک را منهدم کرد. اساتید ما باید این رشادت ها را در کلاس های درس بیان نمایند تا روح حماسی در دانشجویان و جامعه زنده بماند. هنرمندان و سینماگران باید با پرهیز از کمکاری، ارزشها و دستاوردهای دفاع مقدس را زنده نمایند.
رضازاده در پایان پیچ و خم های سخت اقتصادی را قابل عبور دانست و گفت: باید بپذیریم که میتوانیم و کلمه نمی شود را به کنار بگذاریم. دستگاه های نظارتی باید ورود نمایند و مدیریت تنها بر مبنای بودجه و اعتبار نیست و به خلاقیت هم نیاز دارد و در روزهای سخت هم باید مدیریت وجود داشته باشد. من و شما و همه دانشگاهیان باید مطالبه گر باشیم. باید با توکل به خدای متعال و توجه کامل به رهبری به دستاوردهای دفاع مقدس رجعت کنیم. آنچه که رهبری می فرماید باید عمل شود تا کشور توسعه یابد.