طرح برگزاری مسابقه معرفت افزایی با عنوان : از ولادت تا ولادت
طرح برگزاری مسابقه معرفت افزایی با عنوان : از ولادت تا ولادت
به استحضار می رساند با توجه به فرارسیدن ایام دهه کرامت،آموزشکده فنی و حرفه ای دختران قم با همکاری دفتر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فنی و حرفه ای ، مسابقه معرفت شناسی با عنوان از ولادت تا ولادت را ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه فنی و حرفه ای کشور برگزار می نماید.
در این مسابقه 7 فایل صوتی از سخنرانی های سخنرانان مطرح کشور از جمله : جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر رفیعی ، آیت الله میر باقری و ... همگی در مدح ، معرفی و ویژگی های امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و احمد ابن موسی (ع) در سامانه مجازی بارگذاری می گردد. کلیه شرکت کنندگان بایستی ابتدا به سایت آموزشکده مراجعه و پس از ثبت نام بر روی لینک دریافت محتوای آموزشی ، کلیه محتوا ها را دانلود نمایند.
پس از آن از تاریخ 28 تیرماه لغایت 31 تیر از ساعت 18 الی 23 سوالات آزمون در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت که پس از بررسی به 8 نفر که بالاترین امتیاز را دریافت نموده اند به قید قرعه، کمک هزینه زیارتی تعلق خواهد گرفت.
جوایز برندگان :
- نفرات اول تا سوم : کمک هزینه زیارتی به مبلغ 5 میلیون ریال
- نفرات چهارم تا هشتم : کمک هزینه زیارتی به مبلغ 3 میلیون ریال
آدرس ثبت نام : https://qom.nus.ac.ir/fa/form_data/add/form_id=1669
دریافت محتوای مسابقه : https://qom.nus.ac.ir/fa/540091
تذکر: لازم به توضیح است سوالات آزمون از محتوای فایل های صوتی طراحی شده و متن زیر به صورت خلاصه می باشد.
در ذیل خلاصه ای از متن سخنرانی ها به حضور ارسال می گردد.
- سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع ویژگی های حضرت معصومه وحجاب زمان 27 دقیقه
سخنران محترم به فضیلتهای حضرت معصومه (س) می پردازند. ایشان یکی از فضیلت های حضرت معصومه را این گونه بیان می دارند که چهار امام معصوم امام صادق (ع)، امام کاظم (ع)، امام رضا (ع) ، امام جواد سفارش زیارت حضرت معصومه را کرده اند. ایشان افضل دختران حضرت امام موسی بن جعفر را حضرت معصومه (س) معرفی می کنند.
عاملی که باعث فضیلت حضرت معصومه (س) در بین امامزادگان و سفارش چهار امام به زیارت ایشان شده است، صفات و ویژگی ها ایشان است.
سپس خطیب محترم صفات و ویژگی های حضرت معصومه (س)، کریمه اهل بیت را این گونه بیان می کنند:
۱. ولایت پذیری. دلیل سفر حضرت معصومه، مقام ولایت پذیری ایشان نسبت به امام رضا (ع) بود، زیرا که این حضرت در مدینه برادران دیگری هم داشت.
۲. دومین ویژگی حضرت معصومه (س) هجرت است. در قرآن هجرت بر جهاد مقدم است.
۳. ویژگی سوم این حضرت حجاب و عفاف ایشان بوده است.
۴. چهارمین ویژگی حضرت معصومه (س)، مقام شفاعت ایشان است.
در اثنی بحث، ایشان هجرت را به سه دسته تقسیم می کنند:
۱. هجرت اعتقادی: کنار گذاشتن فکر و عقیده انحرافی. که این هجرت باعث رشد انسان می شود.
۲. هجرت اخلاقی. کنار گذاشتن رفتار و ناپسند.
۳. هجرت جغرافیایی.
- سخنرانی آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با موضوع مقامات والای حضرت معصومه (س (و هجرت فوق العاده آن حضرت - 45 دقیقه
شأن ائمه علیه السلام شأن فوق العاده بالا و برجسته ای است که خدای متعال آنها را در قرآن معرفی فرموده است. امام علیه السلام از نظر قرآن باب توحید و باب ورود به معرفت خداست. امام از قرآن صراط مستقیم و صراطمعرفت و محبت الهی است. امام از نظر قرآن سبیل الله است. امام از منتظر قرآن وجه الله است. که هر مخلوقی در هر مقامی اگر بخواهد متوجه به خدای متعال بشود باید از طریق امام متوجه خدای متعال بشود. امام کلمه ذکر الهی است. هر مخلوقی اگر متوجه ذکر خدا می شود و قلبش نورانی به ذکر نور الهی می شود در اثر پرتو نور امام در قلب مومن هست. امام کلمه ایمان است. هر مومنی به اندازه ای که نور ولایت امام در قلب اوست، مومن است.
3-سخنرانی حجت الاسلام سید محمدمهدی میرباقری با موضوع زیارت امام رضا (ع) - ویژه ی میلاد 40 دقیقه
از امام موسی بن جعفر (ع) روایت شده که زیارت امام رضا (ع) برابر است با هفتاد، هفتصد و یا هفتاد هزار حج مقبول و شاید هم بسیار بالاتر از آن. کسی که امام رضا (ع) را زیارت کند و شب را به صبح برساند، گویی خدا را در عرش زیارت کرده که البته منظور در اینجا زیارت معنوی است. در بیان دیگر زیارت امام رضا(ع) گناهان گذشته و آینده ی ما را از بین می برد. اما در این زیارت درجاتی برای زائران مشخص می شود. در روایات آمده که زیارت امام حسین (ع) در نیمه ی شعبان برابر با وارد شدن انسان به عالم انبیاء و مصافحه با صدو بیست و چهار هزار پیامبر است.
در بیشتر این روایات، زیارت ائمه معصومین (ع) برابر با انجام حج است و از آنجا که حج عبادتی است که انسان را به توحید می رساند، پس زیارت ائمه نیز انسان را به خداوند خواهد رساند. رهایی از همه ی تعلقات و رسیدن به خداوند همان سیر الی الله است. زیارت سفر الی الله است که با وساطت امام انجام می شود. این نوع از رسیدن به خداوند، بسیار برتر و بالاتر از انجام عمل خیر است.
4-سخنرانی حجت الاسلام حبیب الله فرحزاد با موضوع نشانه های ایمان از نگاه امام رضا (ع)30 دقیقه
مؤمن واقعی در همه ی مواقع به خدا توکل می کند و با تکیه بر امور مذهبی از خود مراقبت می نماید. آیات قرآن روح او را متحول می نماید و در او اثر می گذارد. مسلمان واقعی مورد تأیید همه ی اولیاء است. امام علی (ع) می فرمایند که اگر همسایه ها و نزدیکان معتقد بودند که شما آزاری به کسی نمی رسانید، شما مسلمان هستید. ظلم نکردن به دیگران یکی از نشانه های مسلمان واقعی است. اسلام به معنای تسلیم کامل است و اینکه انسان هیچ گاه از امام و رسول عقب تر و جلوتر حرکت نکند. منیّت مرتبه ی انسان را پایین می آورد.
امام رضا (ع) سه علامت برای مؤمن واقعی ذکر می کند که این ویژگی ها در معصومین (ع) بوده است و ما برای دستیابی به آنها باید خود را به قرآن عرضه نماییم.
۱. رازداری
این نشانه، نشانه ای از سوی خداوند است. رازداری یکی از ویژگی های شخصیت انسان است. انبیاء رازدار اسرار الهی بودند و همه ی انسان ها نخواهند توانست به این جایگاه دست یابند. کسی که زبان خود را حفظ کند گویی به همه ی قرآن عمل کرده است.
۲. مدارا کردن با مردم
این نشانه، نشانه ای از سوی رسول الله (ص) است. یکی ویژگی ها ی مدیر، مدارا کردن است. مدارا کردن بر رسول (ص) نیز واجب بود و این امر بارها از ایشان خواسته شده بود.
۳. صبر در سختی ها
این نشانه، نشانه ای از سوی امام است. انسان مؤمن با سختی ها گره خورده است و بنا بر فرمایش امام باقر (ع) خدا صابران را بی حساب وارد بهشت می کند.
5-سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع دلایل هجرت امام رضا (علیه السلام) به ایران - ویژه ی ولادت 32 دقیقه
مهمترین کاری که امام رضا (ع) در زمان حیاتشان انجام دادند، هجرت بود. این هجرت اثرات بسیاری بر عالم داشت و همچنان نیز ادامه دارد. اتفاقات دیگری مانند حادثه ی عاشورا و صلح امام حسن (ع) نیز اثرات بسیاری داشت. اما نکته ی قابل توجه در انجام این اعمال نقش محوری ائمه و مأموریت آن ها است که نشانی از بندگی شان دارد. سِرّ فعل معصوم در سالیان بعد برای انسان ها مشخص می گردد. چنان که امروزه اثرات عاشورا در جوامع مسلمان به روشنی دیده می شود.
بعد از هجرت امام رضا (ع) به ایران مأمون به اهداف پلید خود رسید که نمونه هایی از آن، تخریب امام، مشروعیت بخشیدن به حکومت خود و ایجاد اختلاف بین علوی ها و شیعیان بود. امام رضا (ع) از همان ابتدا خواهان پذیرش ولایتعهدی نبود و با تهدید مأمون مجبور به پذیرش این امر شد. امام به مردم فهماند که این امر به اجبار صورت گرفته و ایشان به هیچ وجه دستگاه مأمون را تأیید نخواهند کرد.
امام با آمدن به ایران دو تصرف انجام دادند :
۱. ایجاد پایگاهی برای شیعیان
مدتی بعد از اینکه مأمون به اهدافش در مورد امام رسید، با سفارش امام به بغداد رفت و دیگر بازنگشت. همین موضوع موجب شد تا مَرو، به پایگاه شیعه تبدیل شود و بعد از امام رضا (ع) امامزادگان بسیاری به ایران آمدند.
۲. اشاعه ی معارف امام شناسی
شناخت ائمه بعد از امام رضا (ع) عمومی شد و قبل از آن این معرفت به شکل خصوصی برای عده ای خاص وجود داشت. بعد از شهادت امام، خداوند شیعیان را که حالا از هر جهت آماده شده بودند، با امامت اما جواد (ع) در سن پایین امتحان کرد. شیعیان در این زمان به حدی رشد معنوی داشتند که لطمه ای به شیعه وارد نشد و گمراه نشدند.
6-سخنرانی حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی با موضوع شرح حدیثی از امام رضا (علیه السلام) در مورد صفات انسان عاقل - ویژه ی ولادت 32 دقیقه
عقل یکی از نعمت های بزرگ الهی است و کسی که عقل ندارد هیچ ندارد. بنابر روایات عقل، اولین مخلوق الهی بوده است.
عقل و خرد یک انسان مسلمان، تنها با داشتن این ده ویژگی کامل می شود :
۱. خیرش به دیگران برسد.
۲. شرّش به دیگران نرسد.
۳. کار خیر دیگران را بزرگ می شمارد و مدام از آن یاد می کند.
۴. کار خیر خود را کوچک می شمارد و فراموش می کند.
۵. هیچ گاه از مراجعه ی مردم خسته نمی شود.
۶. هیچ گاه از کسب علم خسته نمی شود.
۷. فقر و نداری با خدا را بهتر از دارایی با دیگران می داند.
۸. خاری با خدا را بر عزت با غیر خدا ترجیح می دهد.
۹. شهرت را دوست ندارد.
غرور ندارد و دیگران را برتر از خود می داند.
7- سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی با موضوع ویژگی های احمد ابن موسی (ع) (شاهچراغ) 28 دقیقه
سخنرانی به بررسی مقام و منزلت شخصیت احمد بن موسی می پردازد. ایشان کتب و روایاتی که از شخصیت احمد بن موسی، فرزند امام کاظم (ع) نقل شده است را نام می برد. یکی از این کتب، کتاب ارشاد نوشته مرحوم شیخ مفید است که در آن از این مقام به عنوان کریم، اهل تقوا و سخی نام برده شده است. کتاب دیگر، کتاب کافی نوشته مرحوم کلینی است که روایات متعددی از شخصیت احمد بن موسی بیان شده است. کتاب دیگر، سفرنامه ابن بطوله، جهانگرد مغربی است که در گزارش خود از شهر شیراز، از شخصیت احمد بن موسی و ارادت مردم شیراز به این شخصیت نام برده شده است.
ایشان قبل از بیان صفات و ویژگی های شخصیت احمد بن موسی با بیان حدیثی از رسول اکرم (ص) در مورد شفاعت مردم از سوی خودش در روز قیامت، این گونه ادامه می دهند که پیامبر چهار دسته از مردم را در روز قیامت شفاعت می کنند:
۱. هر کس اهل بیت من را یاری کند.
۲. کسی که حاجت و نیاز نسل پیغمبر، نسل پیامبر را بر طرف کند.
۳. کسانی که سادات و اهل بیت مرا دوست داشته باشد.
۴. کسانی که از اهل بیت و سادات دفاع کند.
خطیب محترم در ادامه سخنرانی به بیان صفات و ویژگی های شخصیت احمد بن موسی - فرزند امام موسی کاظم (ع) می پردازد.
۱. ولایت پذیری و پیروی بی چون و چرا ایشان از ولی خدا.
۲. خطیب بودن ایشان
۳. محدث بودن ایشان
۴. کریم و سخاوت بودن
۵. اهل تقوا بودن
ایشان در اثنی بحث به ۵ ویژگی انسانهای ولایت مدار اشاره می کند و این ۵ صفات را این گونه بر می شمارد:
۱. نسبت به امام دارای معرفت است. و امامت ایشان را قبول داشته باشند.
۲. تسلیم بودن در برابر اوامر ولی خدا.
۳. با عمل و گفتار خود ولی و امام خود را یاری کند.
۴. پیرو عملی اهل بیت باشد.
۵. تبری جستن از دشمنان امام.