مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای کشور؛
آرمان بیانیه گام دوم انقلاب خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است و ما باید با حراست از انقلابمان به این آرمان تمدنی برسیم
نشست علمی بصیرتی با موضوع "تبیین بیانیه گام دوم انقلاب با محوریت حرفهای کردن دانشگاه ها" با حضور رییس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، مسئول سازمان بسیج اساتید دانشگاه های استان مازندران، رؤسای دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای استان مازندران، مسئولین کانون های بسیج اساتید و معاونین علمی پژوهشی و نیز مسئولین و اساتید دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در روز شنبه 1398/10/21 از ساعت 9 صبح در سالن جلسات دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.
دکتر محمدرضا جلیلی مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در نشست علمی بصیرتی با موضوع "تبیین بیانیه گام دوم انقلاب با محوریت حرفهای کردن دانشگاه ها" که در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را یکی از مصادیق بارز آیه شریفه «و من المومنین رجال صدقوا » دانست و بیان داشت: ایشان سردار ارجمند، مالک اشتر زمان، ذوالفقار ولایت و سردار دلها بود. رمز محبوبیت سردار این بود که نمی خواست دیده شود، برای نمایش کار نمی کرد ولی خدا دیدنیش کرد. دنبال نام نبود اما خداوند نامدارش کرد. در فرهنگ شهادت، باخت وجود ندارد. زندگی نامه شهدا و وصایای شهدا را خالصانه بخوانیم و مطمئناً به مدد این عزیزان، نیرو می گیریم و حیات فیزیکی و جسمی ما به حیات طیبه خواهد رسید. جبهه بر پنج پایه جهاد، اخلاق، معنویت، عبودیت و ولایت استوار بود. باید گذشت، خیرخواهی و صداقت با دیگران داشته باشیم. رزمندگان عاشق امام(ره) و عاشق ولایت بودند و چنین رمزی پیروزی را در جبهه رقم زد. رمز ماندگاری و جاودانی انقلاب، ولایت است. سردار ارزشمند و بزرگ سپهبد سلیمانی ذوب در ولایت و به معنای واقعی قهرمان ملی بود و امیدوارم ادامه دهنده راه شهدا باشیم.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در خصوص "تبیین بیانیه گام دوم انقلاب با محوریت حرفهای کردن دانشگاه ها" بیان داشت: حضرت آقا علت صدور بیانیه را ترسیم وضعیت گذشته، حال و آینده کشور برای جوانان با توجه به تبلیغات مختلف دشمنان نظام انقلاب اسلامی با هدف ناکارآمدی و حقیر و ضعیف نشان دادن کشور دانستند و رهبر عزیز ما خواستند عظمت ۴۰ سال گذشته و هم راه آینده و قله ای را که باید پیموده شود، ترسیم نمایند. برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری باید برنامهریزی داشته باشیم. این بیانیه تداوم انقلاب و تمدن اسلامی است یعنی تداومی که میتواند راهنمای ما در بحث راهبردهای هفتگانه که در آینده با آن برخورد کنیم، باشد. استعمار همیشه استبداد را به روی کار می آورده که ما الحمدالله به کمک انقلاب توانستیم استعمار و استبداد را شکست دهیم. آنها مخالف تمدن اسلامی هستند زیرا ظرفیت تمدن سازی دارد و به همین خاطر نظام غرب و نظام سلطه بیشترین مقابله را با ما دارد چرا که تمدن اسلامی خیزش تمدنی، ایدئولوژی و گفتمان دارد. اقتدار و ظرفیت تمدن سازی در ما هست و آرمان بیانیه گام دوم خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است و ما باید با حراست از انقلابمان به این آرمان تمدنی برسیم و در این راه باید بسترهای درونی را با راهبرد دانش در حوزه های تکنولوژی، مواد، صنعت، هنر و فناوری فعال نماییم و دانشگاه فنی و حرفه ای در این زمینه پیشگام وزارت علوم است.
جلیلی افزود: نقش دانشمندان ایرانی در شکوفایی تمدن اسلامی بی نظیر بوده است و زمینه احیا و بازسازی تمدن اسلامی بالاست و باید برای اعتلای جهان اسلامی و تمدن اسلامی تلاش نماییم. دشمنان می خواستند نابودی انقلاب را بینند اما رهبر معظم انقلاب روز بعد از چهل سالگی انقلاب چنین منشور و نظریه نظام انقلابی را بیان کردند. همانطور که مستحضرید خود حضرت آقا تأکید دارد که من انقلابیام و دولت انقلابی، مجلس انقلابی و دانشگاه انقلابی. انقلابی که بتواند زیرساختها را دور بزند و ببیند کجاها بن بست می باشد.
وی دانشگاه فنی و حرفه ای را نجات بخش کشور دانست و گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند کشور را از گروگان نفت نجات دهد و در این راه باید موارد آموزش مهارت به ایرانیان توسط دانشگاه فنی و حرفه ای، طراحی کلینیک مهارت، آمایش مهارتی، رصد و پایش مهارتی یعنی تعیین نسبت آموزش و مهارت در وزارت علوم، ساختار اداری، راه اندازی اندیشکده مهارتی، اشتغال مهارت محور و الگوی پایلوت مشاوره مهارتی مد نظر قرار گیرد. دانشگاه فنی حرفه ای از سه موضوع گفتمان سازی، تبیین سازی و پیاده سازی و عملیاتی قسمت سومش را میتواند به آسانی انجام دهد چرا که بسیاری از دروس دانشگاه فنی و حرفه ای عملی می باشد.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: روح حاکم بر این بیانیه، علم و پژوهش است. علم و دانش اقتدار آفرین است. اگر ما اقتدار علمی داشته باشیم دشمن را وادار به سکوت می کند و دانش قدرت و توانایی می آورد. شتاب علمی و استعداد و توانایی های زیادی در دانشگاه های ما وجود دارد و با حمایت بیشتر شکوفا خواهد شد. رویکرد بسیج مستضعفین این است که در جهت حل مشکلات کشور، علم را به اجتماع بیاورد و ما باید با این همه اندیشمند، آسیبهای خود را حل کنیم و در حوزه اشتغال، کارآفرینی و مهارت پیشتاز باشیم. باید از ظرفیت بومی خودمان و نیروهای انسانی کارآمد استفاده نماییم تا بتوانیم به ایده و فن برسیم. استارت و زمینه خوبی برای نهادینه سازی فعالیت شرکت های شتاب دهنده در دانشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد. در بحث کارگروه های بیانیه گام دوم، دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند در حوزه های علم و فناوری، مهارتی، عمرانی، زیرساختی، انرژی و برق، اجرای پروژه های بزرگ علمی و فناوری با استفاده از نیروهای توانمند انسانی خود گام های مهمی بردارد.