در حال بارگذاری ...
چهارشنبه 26 دی 1403
nus.ac.ir

مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری

مراسم گرامیداشت شانزده آذر، روز دانشجوی آزاد اندیش و استکبار ستیز، با حضور دکتر حسن نژاد معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران، دکتر حیاتی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، مسئولین، اساتید و دانشجویان دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در روز یکشنبه 17 آذر ماه در تالار 16 آذر دانشکده برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، در ابتدای مراسم رییس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با تبریک روز دانشجو بیان داشت: روز دانشجو برای همه ما مقدس می باشد، چون روز استکبارستیزی است. دانشجوی کمال گرا و آرمانی، دانشجویی است که متعهد، متخصص و مسئولیت پذیر باشد. منظور از متعهد یعنی نسبت به خودش، آینده و همه جامعه تعهد داشته باشد. متخصص باشد به این معنی که از فضا و فرصتی که جامعه جهت تحصیل در اختیارش قرار می دهد تخصصی کسب نماید تا مشکلات جامعه را کم کند و بتواند از تخصص خود در عمران و آبادی کشور استفاده نماید. مسئولیت پذیری از این جهت که مسئولیت اجتماعی را بداند، سنگ صبور باشد، امید بخش و امیدوارانه صحبت کند، خیلی هیجانی و عوامانه وارد موضوعات نشود.

مسئولیت‌پذیری و ارزشمندی و ارزش مداری عمیق ترین لایه شخصیتی هر فرد می باشد. کسانی که برای خود ارزش و ارزشمندی قائلند، حتماً مسئولیت پذیر هستند. این مسئولیت مدنی آدم را مکلف می کند تا فرصتی را که جامعه سخاوتمندانه در اختیار آنها قرار داده حداکثراستفاده را بکند و به عنوان یک عضو مؤثر برای آتیه جامعه برنامه‌ریزی نماید.

امیر حیاتی آینده مملکت را متعلق به دانشجویان دانست و اظهار داشت: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در صحبت های خویش مکرر اعلام می نمایند که سرمایه اصلی مملکت دانشجو می باشد؛ دانشجویی که فرهنگی باشد، درد جامعه را بداند و در قبال آن مسئولیت پذیر باشد.

وی دانشگاه فنی و حرفه ای را راهگشای اشتغال جامعه خواند و تصریح نمود: دانشگاه فنی و حرفه ای یک دانشگاه کارآفرین با هدف تربیت تکنسین های ماهر می باشد. رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای آموزش مهارتی می باشد و بخش اعظمی از آموزش‌های ما در کارگاه ها و آزمایشگاه ها صورت می پذیرد و به لطف خدا همه آنها در حال بروزرسانی می باشند. اکنون در عرصه بین الملل موفق به جذب دانشجو از کشور لبنان شدیم که افتخار بزرگی برای ما می باشد.

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران ادامه داد: ارزیابی و پایش از فارغ التحصیلان نشان می دهد که میزان رضایتمندی کارفرمایان از فارغ التحصیلان ما در مقایسه با دانشگاه های عنوان دار دیگر بیشتر است. وقتی دانشجویان ما فارغ التحصیل و جذب بازار کار می‌شوند، میزان رضایتمندی کارفرمایانی که از آنها دعوت به همکاری می نمایند بسیار بالا می باشد. تردید ندارم که ما می‌توانیم در عرصه مربوط به توسعه و اشتغال کمک کنیم و از مسئولین استان می‌خواهیم که در کارگروه های مربوط به این حوزه از توان و ظرفیت های دانشگاه ما استفاده نمایند.

دانشجویان کم توقع و بسیار مؤثری داریم که بعد از فارغ التحصیلی در حرفه و مهارت خود جذب می شوند و این در عرصه مربوط به مهارت آفرینی و کارآفرینی افتخار بزرگی برای ما می باشد. 

حیاتی در پایان سخنان خود تصریح نمود: یکی از مشکلات دانشگاه ما این است که در اعتبارات استانی دیده نمی شود و هیچ جایگاهی ندارد. امیدوار هستیم تا استانداری مازندران به ما کمک نماید و برای توسعه خدمات و برجسته سازی دانشگاه گام های مؤثرتری برداریم و قدر مسلم اگر نهادهای حاکمیتی بیش از پیش به ما کمک کنند می توانیم خدمات ارزشمندی به دانشجویان بدهیم.

دکتر حسین حسن نژاد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران سخنران اصلی مراسم و مهمان گرانقدر دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در مراسم گرامیداشت روز دانشجوی امسال بود.

وی اظهار داشت: روز دانشجو را به دانشجویان عزیز این دانشکده صمیمانه تبریک عرض می نمایم و امیدوارم که در راه کسب علم، فضیلت و تهذیب نفس همیشه موفق و مؤید باشید و از تلاش و کوشش خستگی‌ناپذیرتان صمیمانه تشکر می‌کنم و از زحمات مجموعه اساتید گرانقدر و ریاست محترم این دانشکده جناب آقای دکتر حیاتی صمیمانه تشکر می کنم.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران ویژگی اصلی دانشجو را آرمان گرایی، عدالت خواهی، مدافع حقوق شهروندی، ایمان به مردم سالاری و مطالبه گری و نقادی دانست و بیان داشت: همواره بین آرمان و واقعیتهای موجود یک فاصله وجود دارد و اگر دانشجو نسبت به وضع موجود راضی باشد نمی تواند آرمان‌گرا شود. بنابراین وضع موجود را قابل توسعه و بهبود می‌بیند و برای کاهش شکاف بین آرمان و واقعیت ها تلاش می‌کند. یکی از مهمترین مأموریت های دانشجو این است که برای رسیدن به آرمانها از همه فرصت ها استفاده کند. ایجاد تغییرات، استفاده از فرصت ها، یادگیری ریسک و تصمیم گیری در دانشگاه اتفاق می افتد و برای پر کردن شکاف ها به دانشجویی خردمند، جستجوگر و تلاشگر نیاز داریم. دانشجوی آرمان‌ گرا آنچه را که بود با آنچه که هست و آنچه باید بشود را به سادگی از هم تفکیک و نقد می کند.

حسن نژاد با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما امسال در چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب قرار می‌گیریم؛ یعنی چهل سال با اراده مردم و در چارچوب قانون، زمینه ای را فراهم کردیم تا مردم تصمیم گیرنده باشند. انتخابات فرصتی است که در آن مجدداً اراده مردم به نمایش گذاشته می شود. اساساً مراجعه به آرای مردم عین قدرت، ابزار مقابله با دشمن و فرصت نزدیکی مردم با دولت و حکومت است. انتخابات در عین حال فرصتی است برای ایجاد تغییرات در مجموعه برنامه های کشور تا افرادی با نگاه و روحیه‌ای جدید وارد ‌شوند و طبیعتاً می‌توانند با چکش کاری برنامه های موجود، بخشی از کوتاهی‌ها و کندی ها را جبران کنند و امید را در درون جامعه تزریق کنند و بتوانند ایران بزرگ را در مدار برنامه‌ریزی به گونه‌ای هدایت کنند که سعادت و آینده کشور رقم بخورد. با این نگاه انتخابات حتماً فرصت نشاط اجتماعی و امید آفرینی است.

وی در خصوص حوادث اخیر کشور و بحث تغییر قیمت بنزین و یا مدیریت سوخت در کشور گفت: اول آنکه در جمهوری اسلامی ایران از زمانی که هدفمندی یارانه ها مطرح شد و حتی قبل از آن در دولت های ششم و هفتم هم این مباحث مطرح بود اما طبیعی است که در حوزه اجرا و روش‌های اجرایی اختلاف نظر وجود داشته باشد. نکته دوم، همه دولت ها مکلفند برای بهبود وضعیت و اداره امور کشور مثلاً در حوزه سلامت و یا آموزش همگانی یارانه پرداخت کنند. اما همواره یک منطقی هم پشت پرداخت یارانه‌ها وجود دارد و آن این است که می‌تواند به بهبود اداره کشور کمک بکند و یا شکاف بین طبقات را کاهش دهد. وقتی 50 درصد خانوارهای ما در کشور ماشین ندارند، یعنی ۵۰ درصد افرادی هستند که توانایی خرید ماشین را ندارند و یارانه از آنها گرفته می شد و به کسانی که برخوردار بودند پرداخت می شد. نکته سوم اینکه تمایل به مصرف در کشور بیش از اندازه رشد پیدا کرد. در کجای دنیا رشد بیش از ۱۰ درصدی در مصرف سوخت بنزین در یک کشور دارید؟ وقتی بنزین ارزان شد یا به تعبیری مجانی شد تمایل برای استفاده از وسیله نقلیه افزایش پیدا می‌کند و ترددهای غیرضروری و آثار زیانبار زیست محیطی اتفاق می‌افتد. دولت باید بر اساس منافع ملی تصمیم بگیرد و انتظار ما این است در مورد ابعاد مثبت این طرح و این جراحی بزرگ صحبت و از برخی روش های اجرای کار نیز نقد شود. در استان خودمان روزانه هفت میلیون لیتر مصرف بنزین داشتیم و پس از اجرای طرح در حدود ۳۰ درصد کاهش مصرف داشتیم. امیدوارم با همراهی مردم عزیزمان و همه اقشار جامعه بتوانیم فضای باهم بودن را تقویت کنیم. امروز جمهوری اسلامی ایران به با هم بودن همگان نیاز دارد تا عزت، سربلندی و استقلال مان هدف قرار نگیرد. چاره‌ای جز این نداریم که کنار هم بنشینیم، با هم حرف بزنیم، به یک اتفاق نظر برسیم و با وحدت و انرژی فرصت‌های توسعه را برای ایران عزیزمان به دست شما جوانان عزیز، دانشجویان گرامی و اساتید گرانقدر فراهم کنیم.

لازم به ذکر است در این مراسم کلیپ دانشگاه فنی و حرفه ای برای حاضران به نمایش گذاشته شد و اجرای موسیقی پاپ و سنتی و نیز اجرای نمایش طنز توسط هنرمندان برتر استان از دیگر برنامه های مراسم بود. در پایان مراسم از زحمات دانشجویان برتر دانشکده در حوزه های علمی، ورزشی و فرهنگی با اهدای لوح تقدیر و هدایا قدردانی به عمل آمد.