با حضور مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مازندران؛
مراسم تجلیل از ایثارگران و رزمندگان چهار دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه ای شهرستان ساری برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران- دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری، مراسم با شکوه گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تجلیل از ایثارگران با حضور دکتر امیر حیاتی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، سردار ملکی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مازندران، مهندس قاسمی رئیس آموزشکده فنی شهید هاشمی نژاد ساری، خانم دکتر رودباری رئیس آموزشکده فنی قدسیه ساری، ایثارگران، مسئولین، اساتید و کارکنان دانشگاه فنی و حرفه ای در روز سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۸ در تالار ۱۶ آذر دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران در این مراسم گفت: هفته دفاع مقدس را با یاد و خاطره امام عزیز و دو یادگارشان، شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم گرامی می دارم و آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت برای مقام عظمای ولایت دارم. بسیار خوشبختیم و باعث افتخار ماست که دانشگاه ما میزبان مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران، سرمایه نظام و سردار بزرگ جبهه های جنگ حق علیه باطل می باشد که بخش اعظمی از عمر با کفایت خود را در دفاع از کیان و خاک ارزشمند کشورمان حضور داشت.
امیر حیاتی آرامش و امنیت کشور را مرهون رشادت ها و جانبازی های انسان های گمنام دانست و اظهار داشت: ما در هفته دفاع مقدس، هفته رشادت ها و تلاش های انسانهای گمنامی هستیم که اگر نمی نبودند، حقیقتاً این آرامش و امنیتی که الان از آن برخورداریم و گویا بعضی اوقات غفلتاً این سرمایه های با ارزش را فراموش می کنیم، نمی داشتیم. یادمان نرود آرامشی که هم اکنون در شهرهای کشورمان برقرار است، مرهون زحمات انسانهایی است که نامی ندارند. یکی از این بزرگان بدون شک سردار ملکی است که ما حقیقتاً به عنوان یک سرباز نظام و نمونه کسی که سخاوتمندانه در مملکت زحمت می کشند، از بزرگ منشی و تلاش های ایشان و بقیه زحمتکشان نیروهای نظامی و انتظامی، سپاه و ارتش سپاسگزاریم و خودمان را وامدار و بدهکار مجموعه میدانیم.
وی با توصیف هجمه ها و مشکلات امروز کشور بیان داشت: امروزه جمهوری اسلامی به سمت پیشرفت و تعالی پیش می رود و حل معضلات و مشکلات پیش رو تدبیرهای عظیمی می طلبد. ما باید افتخار کنیم جزء محدود نظامهای حاکم در دنیا هستیم که حقیقتاً متعلق به مردم است. نظام مقدس جمهوری اسلامی یک نظام استثنایی است که صاحبان اصلی آن مردم هستند. به دلیل این وابستگی عمیق، هرگز گسستی که دشمنان خوشبین به آن هستند و به آن دل بستند، اتفاق نخواهد افتاد. نظامی که ستون و محور آن یک رهبر دینی و مذهبی که در واقع هدایت گر اصلی این کشتی بزرگ است. باید بپذیریم که هر کدام از ما سربازی برای نظام هستیم که باید بیش از پیش وقت و انرژی بگذاریم و چالش ها را مدیریت نماییم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با ارائه آمار کارمندان ایثارگر دانشکده های فنی و حرفه ای شهرستان ساری افزود: نزدیک به 40 نفر از همکاران ارزشمند شاغل در ۴ مرکز ساری در کسوت جانبازی، رزمندگی و ایثارگری هستند و این نشان میدهد که جریان حاکم بر دانشگاه یک جریان مثبت و حقیقت گرایی است که مبتنی بر ارزش هایی است که حضرت آقا توقع دارند.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران نیز با حضور در این مراسم بیان داشت: در آغاز سخن، درود می فرستم به روح پاک امام عزیز، شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و از ذات درگاه اقدس اله طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری، ولی امر مسلمین خواستارم.
سی و نهمین سالگرد دفاع مقدس را با شعار «ما پیروزیم» گرامی میداریم. تشکر ویژه دارم از آقای دکتر حیاتی ریاست محترم دانشگاه و آقای موسوی مسئول حراست دانشگاه که زمینه برگزاری جلسه را فراهم کردند. تشکر می کنم از روابط عمومی دانشگاه برای کلیپی که تهیه کرده بودند، بسیار زیبا بود و نشان می داد که در زمان جنگ، سازندگی و تولید نمرده بود و ادامه داشت. حقیقتاً این گونه بود. جزیره خارک گوهری است در خلیج فارس در ابعاد ۸ کیلومتر در ۴ کیلومتر. جزیره خارک مرکز تولید و صدور نفت ایران ۲۸۳۸ بار بمباران شد. مگر ایرانی ها، کارکنان شرکت نفت، ارتشیان، پاسداران و بسیجیان، و بومی های خارک آنجا را ترک کردند؟ هر کجا که بروی تانک ها، منبع نفت. حقیقتا این جزیره خارک چگونه مقاومت کرد. ستاره های مقاومت ایران جزیره خارک و دزفول می باشند.
از رزمندگان دانشگاه تکریم به عمل آوردید. آقای دکتر کاظمی خیلی قشنگ از خاطرات جبهه و جنگ صحبت کرد. مرحبا. چرا؟ چون با زبان دلش گفت. قبل از اینکه دکتر این دانشگاه های علمی بشود، دکترایش را در دانشگاه شاهد جبهه گرفت. به خدا لیلی خودش را آنجا دیده بود. با چشم مجنون باید لیلی را دید. رزمندگان ما، همه رزمندگان، که شاگرد اولاش شهدا بودند، اوج عشق بازی امام حسین(ع) را در عاشورا با چشم دل دیده بودند. شهدا عاشورای نقلی را به عاشورای عینی تبدیل کردند.
سردار ملکی با اشاره به حضور در شبکه ۵ سیمای استان مازندران در برنامه مازنی شو گفت: عاشورا اسلام را بیمه کرد و دفاع مقدس انقلاب اسلامی را. عاشورا غوغا کرد، چون برای خدا بود. شهید آملی، جانباز آملی، تو مریوان تیر خورد. بالاتر از آملی همسرش، عین پروانه دورش می چرخید. نمیدونم قامتش رو دیده بودین یا نه؟ سی و خورده ای سال روی شکم خوابیده، سقف خونه ش هم چیزی نمونده بود خراب بشه. از هیچکس هم انتظار نداشت. رفتم خونه ش گفتم با این اوضاع دنیا را چطوری میبینی؟ هیچ حرفی نزد. یک نگاهی به من کرد و با سکوتش گفت مگه تو نمی فهمی؟ دوست صمیمی او که کنار دستش بود فوراً گفت: آملی می گوید من دوست دارم خدا تمام سختی های دنیا را به من بدهد، چون خواست خداست برای من زیباست. من با خدا عشق بازی می کنم و سختی نمی بینم. ما رایت الا جمیلا. رزمندگان ما این گونه بودند. درست است که جنگ سخت است اما چون برای خدا بود اصلا سخت نبود.
در مریوان و دزلی، منطقه عملیاتی والفجر ۱۰، در ارتفاعات تته و ملخ خور، بعضی وقتها برف عجیب و غریبی بین ۳ متر تا ۴ متر می آمد، دیواره که درست میشد که می خواستند به منطقه رسالت بروند در بعضی جاها تا ۹ متر هم می رسید. بچه ها سه ماه یا چهارماه از ارتفاعات پایین نمی آمدند. جیره ۶ ماهه. گوشت رانهای گاومیش می آوردند که نگاه میکردی تاریخ تولیدش از سن ما بیشتر بود. تحمل کردیم و عاشورایی از انقلاب خودمان دفاع کردیم. این تکریم نداره؟ به خدا تکریم داره.
در کاخ کرملین در مسکو یادمان سرباز وطن درست کرده اند و دو ساعت دو ساعت پست ها عوض می شود. یک سرباز این طرف و یک سرباز هم آن طرف. تکان هم نمیخورند. علت، ریشه و فلسفه ی آن اینست که سرباز باید در برابر سختی صبور و شکیبا باشد. آنها برای دنیای خود کارهای بسیاری می کنند. و نیز منطقه ای در مسکو زمینی به مساحت ۳۵۰ هکتار را آماده کردند و آن را موزه جنگ درست کردند. ۷۰ هزار آیتم جنگ جهانی اول و دوم در رابطه با رزمنده های روسیه در آنجا استقرار پیدا کرده است. یکی از مسئولین به آنجا رفته بود و از آنجا بازدید کرده بود می گفت: من چهار ساعت بازدید کرده بودم، خسته شدم ولی حس کردم که رفتم به جنگ جهانی اول و دوم و برگشتم. ولی ما هنوز ...
مقام معظم رهبری فرمودند این هشت سال دفاع مقدس گنج است ولی ما نتوانستیم آن را استخراج بکنیم. گاهی وقت ها خجالت میکشیم که بگوییم ما رزمنده ایم. دفاع مقدس برای ما ارزش دارد، باید حفظش کرد.
دشمن بعثی و نظام سلطه که این جنگ را بر ما تحمیل کرد، عمر انقلاب ما ۱۹ ماه بود و هنوز ساختار حکومتی ما شکل نگرفته بود که آنها به ما حمله کردند. البته از قبلتر و از ۲۳ بهمن ۵۷ در کردستان، در آذربایجان غربی، در خوزستان، در سیستان و بلوچستان، در بندر ترکمن، در آشوب های تهران و جنگ ضد انقلاب در جنگل به ما حمله کرده بودند.
وی با اشاره به گوشه ای از دلاورمردیهای مازندران در هشت سال دفاع مقدس بیان داشت: دلاوران مازنی در هشت سال دفاع مقدس از ۵۰ هزار نفر مهمان، پذیرایی کردند، در شکستن حصر سوسنگرد حضور داشتند و کلی شهید دادیم. شهید بهرامی در منطقه شهید شد. فرمانده بود بهرامی، فرمانده گردان، سردار بهرامی. سوسنگرد را بچه های مازندران ظرف دو سال ساختند. حضرت آیت الله روحانی نماینده فقید امام و امام جمعه بابل، حضرت آیت ا... طبرسی و حضرت آیت الله جباری محور بودند و مردم را بسیج کردند. ما زمان جنگ برای ده یگان معین بودیم و کمک میکردیم. لشکر ۲۵ کربلا، تیپ مالک، گردان های رزمی پاکسازی جنگل، مریوان، بعد رفتند جنوب، سیستان و بلوچستان، همین سردار حسن نیا، تیپ ظفر، مازندرانی ها ادامه دادند و بعد رفتند در کنار دریای مدیترانه. سردار جواد باقری یک گوهر ناب، بچه ساری، فرمانده جنگ سوریه است و تمام فرماندهان روسی و سوری از ایشون فرمان می گیرند. مازندران اینجوری است. سردار جاهد بچه بهشهر و سال ها در سیستان و بلوچستان. من رفتم زاهدان و دیدم بچه های سپاه زاهدان مثل پروانه دور او می چرخیدند. الان سالهاست سردار جاهد در سوریه است. چکار دارند می کنند؟ اینها دنبال تطمیعند؟ اینها دنبال مقام اند؟ اینها دنبال پولند؟ اصلا اسم شان را می شنویم؟ و می دانیم اینها چه کسانی هستند؟ وقتی سید جواد باقری شنید پسرش با مدرک فوق لیسانس عمران از شهرداری تهران به حلب آمد، به او گفت برای چی آمدی؟ برای پدرت آمدی به اینجا؟ اگر برای دنیا و پول بیشتر و ... آمده باشی، پای تو را قطع می کنم.
برادران و خواهران، به علی(ع) و به حسین(ع)، اینها نگاهشان به آسمان است، نگاهشان به خداست، نگاهشان به نوکری مردم است، به نوکری و غلامی مردم است.
لازم به ذکر است در این مراسم کلیپ معرفی دلاورمردان چهار دانشکده فنی ساری در دفاع مقدس پخش گردید و پس از خاطره گویی از دفاع مقدس توسط دکتر هادی کاظمی معاون اداری و مالی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران و برگزاری مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) توسط مداح گرانقدر رضوی، از رزمندگان و ایثارگران با اهدای لوح تقدیر قدردانی به عمل آمد.