در حال بارگذاری ...
دوشنبه 24 دی 1403
nus.ac.ir

مراسم تجلیل از بازنشستگان سال 97 دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران

فارس از دورهمی بازنشستگان فنی‌وحرفه‌ای مازندران گزارش می‌دهد

 

 از پیشنهاد «کوچینگ» آقای رئیس تا تقدیم هدیه بازنشستگی به همسر!

 

پایان سال نزدیک است و دورهمی پیش از سال جدید بیشتر دلچسب است به‌ویژه اینکه از نوع بازنشستگی باشد، وقتی در جمع بازنشستگان باشی ایده‌ها و حرف‌های جالبی می‌شنوی از آقای رئیس که خواست تا بازنشستگان مربی‌گری کنند تا خانمی که به همسرش هدیه بازنشستگی تقدیم کرد و بازنشسته‌ای که به‌دنبال تأمین جهیزیه نوعروسان رفت!

 

خبرگزاری فارس مازندران – سرویس اجتماعیبازنشستگی دوران ورود به مقطع جدیدی از زندگی است، این دوران دست کمی از دوره جوانی ندارد و استقلال فکری انسان به حد اعلی می‌رسد، اگر قدر آن دانسته نشود به یک چشم برهم زدنی تمام می‌شود، مقطعی از عمر آدمی است که با کوله‌باری از تجربه در کوچکترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده و همراه با آن در جامعه‌ای بزرگ سپری می‌شود.

از یک‌سو بازنشسته باید ارزش وجودی خود را درک کند و از سوی دیگر خانواده و جامعه باید از گوهرهای وجودی فرد بازنشسته که سرشار از تجربیات و خاطرات شنیدنی‌ست بهره بگیرد، در این‌صورت است که فرد بازنشسته اعتماد به‌نفس و نیرویی برای ادامه مسیر زندگی پویا پیدا می‌کند و دچار خفقان روحی، افسردگی و درجازدگی نمی‌شود.

قشر بازنشسته اگرچه در شرایط فعلی کشور نسبت به مسائل مالی گلایه‌مند هستند اما اغلب شرایط موجود را پذیرفته‌اند و با تجربیاتی که دارند، به‌دنبال راه حل آن رفته‌اند.

حضور در جمع بازنشستگان جذابیت دارد، آنها هر کدام همچو درّ گران‌بهایی انرژی مثبتی را به فرد مقابل منتقل می‌کنند و دریایی از معرفت، اخلاق و تخصص هستند، از چهره‌های درهم برخی‌ها نباید ایراد گرفت، باید پای صحبت‌شان نشست، زیرا تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد.

 

دوشنبه‌شب به مراسم تجلیل از بازنشستگان دانشگاه فنی‌ وحرفه‌ای مازندران که در سالن همایش دانشکده فنی ‌وحرفه‌ای امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد دعوت شدم، این دانشگاه دارای 15 هزار دانشجو، 50 عضو هیأت علمی و هزار و 400 استاد در سراسر استان است و 12 مجموعه برادران و خواهران زیر پوشش آن هستند.

 

امیر حیاتی رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای مازندران است، او دوران بازنشستگی را به همکاران پیشکسوت خود تبریک گفت و آنها را سفیران علم و اخلاق نامید که اگرچه حضور فیزیکی ندارند اما تجربیات آنها در جای‌جای دانشگاه و دانشکده‌ها وجود دارد.

 

* تجربیات و دانش بازنشستگان مستندسازی شده و در دانشگاه به‌کار گرفته شود

این استاد با بیان اینکه عمده‌ترین اصل در یک سازمان یادگیرنده مدیریت دانش سازمانی است که از طریق آن می‌توانیم دانش‌های حاصل در یک دستگاه را کنترل کنیم؛ از دو نوع دانش سازمانی سخن گفت که یکی دانش آشکار است و شامل مجموعه قوانینی می‌شود که راه‌حل‌هایی را پیش روی ما می‌گذارد، و دیگری نیز دانش ضمنی است که حاصل تجربیات ارزشمند انسان‌های فاخری چون بازنشستگان است.

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای مازندران هنر یک دستگاه را در این دانست که دانش‌های ضمنی را به‌سمت دانش‌های آشکار هدایت کند تا بهره‌وری و کارایی سازمان را ارتقا بدهد و از این‌رو تلاش دارد تا خود آغازگر چنین اتفاقی باشد و پیشنهاد داد تجربیات و دانش بازنشستگان مستندسازی شده و در دانشگاه به‌کار گرفته شود.

 

حیاتی، بازنشستگان را سرمایه‌‌های بی‌بدیلی دانست که در بسیاری از زمینه‌ها نیاز به مشورت آنها احساس می‌شود و به همین دلیل باید یک مدل مربی‌گری یا کوچینگ را با استفاده از تجربه و دانش بازنشستگان جهت تسهیلگری و ارتقای عملکرد سازمانی اجرا کرد زیرا دانشگاه نمی‌تواند در یک فضای بسته مشکلات خود را حل کند و البته که همه‌چیز با پول قابل حل نیست.

 

* فعالیت دولتی تمام می‌شود اما می‌شود در انجمن‌ها و کانون‌ها دور هم بود

به گزارش فارس، مراسم تجلیل از بازنشستگان دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای مازندران یک میهمان هم داشت؛ رضا مهدی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور است، او حسرت خورد که ای کاش جامعه و وضعیت آن طوری بود که می‌توانست قدری راحت‌تر صحبت کند، می‌گفت: «آخر سال شده و احساس می‌کنم هنوز پاداش خدمتی را نگرفته‌اید و این خوشایند نیست. هرچند دولت زیر فشار است و جامعه مشکلات دیگری نیز دارد».

 

وی که خود نزدیک به دوران بازنشستگی است، با اعلام اینکه بیش از 27 درصد فارغ‌التحصیلان بیکار هستند و لذا بازنشستگان باید از مقوله خدمت در دستگاه‌ها خارج شوند، معتقد است اگرچه فعالیت سازمانی و دولتی به پایان می‌رسد اما راه انجمن‌ها و کانون‌ها باز است و دوستان می‌توانند دور هم باشند و از تجربیات آنها در کنار به‌روزرسانی سازمانی بهره گرفته شود.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور با بیان اینکه همه ما به‌نحوی بازنشسته می‌شویم، اظهار می‌دارد: خیلی از کارهای بزرگ در دنیا توسط کسانی انجام گرفته است که وارد دوره سوم زندگی شده‌اند زیرا دارای تجربیات گرانسنگ هستند، بنابراین در این دوران می‌توانیم یک کسب و کار و حرفه‌ای را شروع کنیم که ساده باشد و قطعاً با تجربیاتی که داریم به بهترین تبدیل خواهیم شد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که بازنشستگان در دوره سوم زندگی خود همانند دوره دوم و با همان روحیه و سازندگی، تلاش کنند.

 

*آوازهای استاد اسحاقی و یادآوری نغمه‌های اصیل تبری

استاد محمدرضا اسحاقی آوازخوان مشهور موسیقی مقامی و منظومه‌های تبری با گروه «مشتاق حسن» روی سن آمد، سه اجرای زیبا با نوای زیبایی که انسان را به کوه و دشت و صحرا و چشمه‌سارها می‌برد و عاشقانه‌هایی پاک را یادآوری می‌کند، لطافت در اشعار و سازهای بومی او با سرشت هر انسانی جور در می‌آید.

 

دلدادگی‌های معصومانه و ساده با جان‌مایه‌ای از حجب و حیا را در نغمه‌های این خنیاگر بی‌رقیب و بازمانده از شهیرمردان آواها و نواهای تبری را شنیدیم و لذت بردیم.

 

 * ر اه‌اندازی مجموعه‌ای برای تأمین جهیزیه نوعروسان در پساخدمت! 

در ادامه این برنامه پای صحبت یکی از بازنشستگان نشستیم، اسماعیل گوهررستمی مانند همه بازنشستگان دوران خدمت را سرشار از خاطره دانست و از زحمات همه آنهایی که با او همراهی داشتند قدردانی کرد.

او می‌گوید: اوایل که به سمت مسؤول آموزشکده پسران رامسر منصوب شدم بی‌پولی در اوج بود، مطالبات همکاران از سال‌های پیش مانده بود و دانشگاه بود و یک جیب خالی، اما به مرور زمان توانستیم خیلی از مطالبات را پرداخت و مشکلات مالی را رفع کنیم.

گوهررستمی، وحدت بین کارکنان و قدردانی و قدرشناسی از حضور و زحمات یکدیگر را عامل موفقیت دانست و به جوان‌ترهای مجلس توصیه کرد تا با هم رفیق باشند و اینکه یک روزی همه بازنشسته خواهند شد و نشود که برای این‌روزها و کارهایی که انجام نشده و دوستی‌هایی که قدر دانسته نشد، متأسف شویم.

 

او از فعالیت خود در مجموعه‌ای که برای تهیه جهیزیه افراد نیازمند راه‌اندازی شده است گفت و به دوستان و همکاران بازنشسته خود پیشنهاد داد که برای این دوره از زندگی نیز برنامه‌ریزی و فعالیت عام‌المنفعه‌ای را دنبال کنند.

 

به گزارش فارس، در پایان مراسم از بازنشستگان فنی‌وحرفه‌ای مازندران با تقدیم هدایایی قدردانی شد، یکی از نکات جالب در زمان اهدای جوایز این بود که همسر یکی از بازنشستگان همراه او بالای سن رفت و به مناسبت بازنشستگی شریک زندگی‌اش، هدیه‌ای را به او تقدیم کرد.

انتهای پیام/ 86001/ج

https://www.farsnews.com/mazandaran/news/13971221000139/از-پیشنهاد-کوچینگ-آقای-رئیس-تا-تقدیم-هدیه-بازنشستگی-به-همسر-