رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران:
روح، باور و فرهنگ پژوهشگری مبتنی بر کارآفرینی باید در بدنه ی دانشگاه ها به وجود بیاید.
مراسم گرامیداشت روز پژوهش و تقدیر از اساتید برتر پژوهشگر دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با حضور مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، رؤسا و معاونین آموزشی و پژوهشی آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای استان مازندران، مدرسین و اعضای هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران در روز دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ در تالار ۱۶ آذر دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی، دکتر امیر حیاتی با بیان خیر مقدم حضور مهمانان حاضر در این مراسم اظهار داشت: پژوهش در دنیای امروز از اهمیت خاصی برخوردار است. تأکیدات دانشگاه های دنیا موضوعات پژوهشی مسئله محور می باشد به طوری که مسائل بیرونی موجود در جامعه را نیز حل نماید. در کشور ما دانشگاه نسل اول را پشت سر گذاشته ایم و با مرور زمان، دانشگاه ها رسیدن به بخش ویژه پژوهشی را در دستور کار قرار داده اند. اما واقعیت این است که پژوهش به طور عام با کم توجهی هایی از جانب مسئولین روبرو میشود. تحقق پذیرفتن یک کار میدانی پژوهشی، باید با محوریت اقدام پژوهی، درس پژوهی و آینده پژوهی در همه حوزه ها باشد.
وی با تأکید بر ضرورت تأسیس مراکز رشد فنی در دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه داد: اگر ما میخواهیم دانشگاه کارآفرین باشیم، باید بتوانیم چرخه ارزشمند تبدیل علم به ثروت را ایجاد نماییم. ما به توسعه متوازن در حوزه های صنعت، تولید دانش و حفظ ارتباط متقابل نیاز داریم. روح، باور و فرهنگ پژوهشگری مبتنی بر کارآفرینی باید در بدنه ی دانشگاه ها به وجود بیاید.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران حمایت های مالی و معنوی مسئولین استانی به دانشگاه های فنی و کارآفرین با توجه به اعتبارات استانی و ردیف بودجه مشخص را مهم دانست و افزود: آنچه که دانشگاه را از فضای آموزشی صرف خارج کرده و به سمت پژوهشی سوق میدهد این است که اساتید هیأت علمی و مدرسین به عنوان مؤثرترین عنصر، باور و دغدغه های پژوهشی داشته باشند.
در ادامه مراسم، دکتر زینب جعفریان معاون پژوهشی و آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران در خصوص روند پژوهش و پارادایم ها و الگوهای مطرح شده در دانشگاهها به ایراد سخن پرداخت. وی بیان داشت: شبکه ملی جامع دانشگاه ها در استانداری مازندران در حال شکلگیری است و ما نیز در آن عضو خواهیم شد و همه باید به سمت پژوهش تقاضا محور و موفقیت های پژوهشی گام برداریم. واحد بین الملل دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران راه اندازی شده است و اساتید هیأت علمی و دانشجویانی که به سمت ابداع، اختراع و اکتشاف و نیز ایجاد شرکت های دانش بنیان و تبدیل علم به عمل قدم بردارند، مورد حمایت همه جانبه مادی و معنوی دانشگاه قرار خواهند گرفت.
مشاور پژوهشی دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری سخنران بعدی مراسم گرامیداشت روز پژوهش بود. دکتر ولی قربانی اظهار داشت: امروزه مهمترین متغیر دانشگاه، بافت اجتماعی است و دانشگاه های پیشرو باید توان تغییر و تأثیر گذاری بر اجتماع را داشته باشند.
دانشگاه های مسئول باید کفایت و اثربخشی آموزش های ارائه شده شان را بررسی نمایند و انسانهای فکور و هوشمند، مسئولیت پذیر و خردمند پروش دهند.
وی ادامه داد: اگرچه پژوهش خوب است ولی در واقع یک ابزار است. پژوهش هدف نیست بلکه ابزاری برای مسئولیت پذیری اجتماعی
می باشد. دانشگاه کارآفرین با الگو گرفتن و حرکت به سمت مطلوب، در حل مسائل اجتماعی و کمک به آسیب های اجتماعی و کاهش معضلات مانند فقر و بیکاری مؤثر خواهد بود.
در پایان مراسم، دکتر کرم سینا سرگروه رشته حسابداری دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری، مهندس مرتضی ابراهیم نژاد سرگروه رشته صنایع شیمیایی دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری، دکتر حسین اصغرپور، دکتر یوسف هاشمی، مهندس رسول لقمانپور و مهندس احسان باری عنوان شایسته اساتید برتر پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران در هفته پژوهش ۹۷ را کسب نمودند و با اهدای جوایز مورد تجلیل و تکریم قرار گرفتند. پس از پایان مراسم حاضران از نمایشگاه دست ساخته های اساتید و دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای در ساختمان شهید چمران دانشکده بازدید به عمل آوردند.