در حال بارگذاری ...
دوشنبه 24 دی 1403
nus.ac.ir

مدیر کل امور پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور:
دانشگاه فنی و حرفه ای با اجرای طرح های پژوهشی کاربردی باید متولی ساخت تجهیزات استاندارد کارگاه ها و آزمایشگاه ها باشد و باید به این خودباوری برسیم.

دکتر معراج رجایی مدیر کل امور پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور هدف از برگزاری این نشست را ارائه نقطه نظرات در جهت کمک به تصمیم گیری های سازمان اعلام کرد و اظهار داشت: حوزه امور پژوهشی دانشگاه فعالیت هایش را در چندین بخش دنبال می نماید. یکی از این بخش ها، هسته های پژوهشی دانشگاه است که سعی کردیم اقدامات پژوهشی دانشگاه از حالت کلی خارج شده و به صورت تخصصی درآیند. بخش طرح های پژوهشی، نظارت، داوری و همچنین پیاده سازی در راستای تجاری سازی در امور پژوهشی دانشگاه نیز دنبال می گردند. نقطه تمایز دانش آموز از دانشجو باید در حیطه پژوهش اتفاق بیافتد و پژوهش امری است که به حمایت مالی و حمایت همکاران نیاز دارد.

 مدیر کل امور پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به خریدهای تجهیزاتی استان گفت: خرید و به روز رسانی تجهیزات با هم اندیشی دکتر حیاتی و همه رؤسای دانشکده ها در فاز اول با اعتباری بالغ بر 23 میلیارد تومان انجام گرفته است و خروجی های خوبی داشته ایم؛ اما با توجه به برآورد انجام شده برای تجهیز بیشتر مراکز به بودجه 400 میلیارد تومانی احتیاج می باشد تا به حد استاندارد نزدیک شویم. کمیته های تخصصی با تعیین اولویت ها در خرید تجهیزات مشارکت داده شدند و اولویت های تکمیل، به روز رسانی و خرید تجهیزات رشته های جدید در برنامه ما قرار دارند. در خواست های خرید تجهیزات رصد شده است و فاز دوم خرید تجهیزات بطور متمرکز با معرفی 3 اولویت تجهیز رشته در هر مرکز انجام خواهد شد. از مراکز نیز انتظار داریم خروجی و گزارش دستگاه های خریداری شده قبلی و نوع همکاری شرکت های فروشنده را به سازمان مرکزی اعلام نمایند.

ما خودمان باید متولی ساخت تجهیزات استاندارد کارگاه ها و آزمایشگاه ها باشیم و باید به این خودباوری برسیم. خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته، مجوز حضور در لیست تولید کنندگان و فروش تجهیزات آزمایشگاه ها و کارگاه ها را از تجهیزات ساخت ایران دریافت نموده ایم. به دنبال ایجاد سامانه ای برای خرید تجهیزات دانشگاه می باشیم تا با تجمیع اطلاعات، همکاران بصورت آنلاین از آن بهره مند گردند. بخش شاعا وزارت علوم طرح موضوع شده است و مسیری است که می توانیم با سایر دانشگاه ها در ارتباط باشیم.

وی استان مازندران را یک استان پژوهشی خواند و افزود: استان مازندران جزو استان های پژوهشی برتر کشور بوده است و با بررسی های انجام شده و آمار طرح ها در رشته های مختلف، در طرح های ارسالی جزو استانهای فعال بوده است. سال گذشته رشد خوبی را در تعداد طرح های ارسالی شاهد بوده ایم و طرح های پژوهشی کاربردی مربوط به دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند به ترفیع اساتید کمک نماید. داوری فراخوان طرح های پژوهشی را آغاز کرده ایم و با کمک حوزه مالی در اختصاص اعتبارات، امیدوارم امسال بتوانیم طرح های پژوهشی را با رویکرد بهتری دنبال نماییم. 

دکتر رجایی ادامه داد: با توجه به مذاکرات انجام شده با معاونت پشتیبانی وزارت علوم، پیگیر دریافت مجوز راه اندازی آزمایشگاه مرکزی استان ها برای دانشگاه فنی و حرفه ای در هر استان می باشیم تا مراکز ما بتوانند به تکنولوژی های جدید دسترسی پیدا کنند. پروژه سفیران کارآفرینی با گردهمایی فارغ التحصیلان موفق دانشگاه فنی و حرفه ای و تقدیر از آنها در سطح استانها و نیز به صورت کشوری در برنامه کاری این حوزه قرار دارد.

در ادامه مراسم، اساتید حاضر درجلسه مشکلات، پیشنهادات و سؤال های خود در زمینه پژوهش را مطرح نمودند و دکتر رجایی پاسخ های لازم را ارائه نمود.