در حال بارگذاری ...
دوشنبه 24 دی 1403
nus.ac.ir

دکتر حیاتی: کارآفرینی یک فرآیند پیوسته است که با همکاری و مشارکت دانشگاه، صنعت و مسئولان اجرایی کشور شکوفا خواهد شد.

دومین نشست کمیته تخصصی کارآفرینی و ارتباط با صنعت و دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با حضور دکتر حیاتی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران و رئیس دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری، دکتر الیاسی رئیس مرکز رشد و فناوری مازندران، دکتر قربانی معاون اجرایی دانشگاه علمی کاربردی مازندران، مهندس سیفی معاون پارک علم و فناوری مازندران، مهندس خطیر مدیر عامل شرکت دانش بنیان خطیر ماشین، و معاونین آموزشی و پژوهشی و اساتید کارآفرین دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران در روز چهارشنبه 1397/4/6 در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی، دکتر امیر حیاتی با گرامیداشت مقدم حاضران در جلسه، سه عامل مهم در ایجاد فضای منفعل نامناسب و ظهور معضل بیکاری در جامعه را برشمرد و گفت: بیکاری یک تهدید اجتماعی است و همه نگران آن هستد. اگر با رصد میدانی، چرخه آنرا بررسی نماییم، مشاهده می کنیم سه عامل کارکرد ضعیف برخی دانشگاه ها، وجود نگاه تجاری در صنعت و وجود خلأ تقویت رسانه ای و پشتیبانی توسط رسانه ها و عوامل بیرونی دست به دست هم داده و سیستم اشتغال را در جامعه مختل می نمایند.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با اشاره به دغدغه های مجامع بیرونی و دیگر کشورها در راستای کارآفرینی ادامه داد: ما علاقمندیم که دانشگاه به عنوان یک مرکز آکادمیک که کارهای علمی درجه یک در آن انجام می شود، بانی کار شود و صنعت نیز بعنوان پشتیبان به دانشگاه اعتماد نماید. دانشگاه و صنعت برای رسیدن به مقصد واحد، نباید مسیرهای مختلفی را طی نمایند. ابزار کارآفرینی باید فراهم باشد و با نشست ها و بازدیدهای مشترک، نیازهای صنعت و ایده های خلاقانه و رشته های کاربردی دانشگاه احصاء شوند.

وی مدیریت یکپارچه و جامع را در این زمینه بسیار مهم دانست و بیان  داشت: برخی از دانشگاه ها رشته های نخ نمای قدیمی را آموزش می دهند، صنعت با مشکلات سخت اقتصادی دست و پنجه نرم می کند و بیمه بعنوان مرجع اطمینان رها شده است. این گرفتاری ها و فضای ناپایدار در حوزه اقتصاد ناشی از ندیدن بعضی موارد در نگاه یکپارچه مدیریت می باشد. در نگاه یکپارچه و جامع مدیریت همکاری دانشگاه، صنعت، رسانه ها و صدا و سیما و سایر ارتباطات بیرونی ضروری می باشد و دانشگاه به تنهایی نمی تواند کارآفرینی نموده و مشکل بیکاری را حل نماید بلکه می تواند عضو مؤثری در این چرخه و فرآیندها باشد.

دکتر حیاتی دانشگاه فنی و حرفه ای را دانشگاهی مأموریت گرا خواند و تأکید نمود: دانشگاه فنی و حرفه ای بعنوان یک دانشگاه نوظهور و مأموریت گرا لزوماً به سمت کارآفرینی حرکت نموده است. ما علاقه ای نداریم که مدرک تحصیلی بی خاصیت و ارتقای بدون کارکرد را در اختیار فرزندان جامعه قرار دهیم، چرا که هیچ مشکلی از جامعه را حل نمی نماید. ما بر این باوریم برگزاری چنین جلساتی با حضور عوامل مؤثر، دغدغه های مردم در خصوص بیکاری را کمتر خواهد نمود. دانشگاه باید در آموزش رشته های نوین صنعتی مانند طلا و جواهر و یا صنعتی سازی ساخت و ساز وارد شده و موجبات کسب درآمد را فراهم نماید. ما دوست داریم با پرورش افراد کاردان، به صنعت پوشش علمی دهیم و صنعت نیز باید تمایل خود را نشان دهد.

در ادامه، حاضران در جلسه به بیان دیدگاه ها و پیشنهادات خود در زمینه توسعه کارآفرینی پرداختند و استفاده از افراد مدیر و کار بلد و متخصص، ایجاد پل ارتباطی با صنعت، اطلاع رسانی توانمندی های دانشگاه، سنجش اولویت های ضروری استان، خیرین صنعتی و تجلیل از کارآفرینان صنعتی در دانشگاه، برگزاری جشنواره مشترک دانشگاه فنی و حرفه ای و پارک علم و فناوری مازندران، راه اندازی دفتر انتقال فناوری، آموزش فرایندهای تجاری سازی، حمایت از کسب و کارهای کوچک و نو آورانه، و فرهنگ سازی کارآفرینی مورد تأکید قرار گرفتند و مقررگردید جلسه آتی در یکی از شهرک های صنعتی استان مازندران و با حضور دانشگاهیان، مدیران صنایع و شرکت شهرک های صنعتی و نیز نماینده ای از آموزش و پرورش برگزار گردد.