سمینار تخصصی «هوش مصنوعی» در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری
سمینار تخصصی هوش مصنوعی با سخنرانی مهندس موسی نظری مدیر گروه کامپیوتر دانشگاه روزبهان و با حضور اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در روز سه شنبه 1397/3/1 در تالار 16 آذر دانشکده برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی، مهندس نظری هوش مصنوعی را از نیازهای امروز صنعت خواند و گفت: اگر بخواهیم تعریف مختصری از هوش مصنوعی داشته باشیم، کامپیوتر یا ماشینی است که بتواند همانند انسان فکر کند، تصمیم بگیرد و عمل نماید.
مدیر گروه کامپیوتر دانشگاه روزبهان با بیان تاریخچه مختصری از هوش مصنوعی ادامه داد: پس از توسعه ی سخت افزاری کامپیوترها، بین سالهای 1950 تا 1970 شبکه های عصبی در دنیا مطرح شدند که با تکیه بر آنها، سیستم های پردازشی ابداع شدند که می توانست به عنوان یک سیستم هوشمند عمل کند. بعد از سال 1980 قلب تپنده هوش مصنوعی که همان علم جدید یادگیری ماشین می باشد، مورد شناسایی قرار گرفت. اینکه یک ماشین یا یک روبات بتواند مانند انسان عمل کند، مانند انسان تصمیم بگیرد و بتواند مانند انسان فکر کند، نیاز دارد که آموزش ببیند و آموزش دیدن هم هیچ راهی ندارد جز تجربه.
مهندس نظری با اشاره به حجم بالای اطلاعات و داده ها در دنیای امروز تأکید نمود: اگر شما بخواهید با استفاده از یک روبات هوشمند، از بین دویست میلیون کاربر یک شبکه اجتماعی دانشی را استخراج نمایید، در این صورت الگوریتم های ماشین معمولی کارآیی نخواهد داشت؛ چون با حجم زیادی از داده ها سر و کار خواهیم داشت و در اینجا بود که یادگیری های عمیق یا deep learning مطرح شدند.
وی با اشاره به کاربردهای متنوع هوش مصنوعی افزود: برخی پروژه های وزارت دفاع آمریکا و طراحی دستیارهای هوشمند نظامی، ربات های فیس بوک باب و آلیس، اینترنت اشیا، تشخیص هوشمند چهره در دوربین ها و کاربرد در صنایع مختلف از نمونه های کاربرد هوش مصنوعی می باشند. در توسعه هوش مصنوعی پنج زبان برنامه ریزی وجود دارد که برای پیاده سازی الگوریتم های یادگیری ماشین از آنها استفاده می شود.
عبدالرضا مشتاقی – روابط عمومی دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری