مراسم گرامیداشت هفته معلم و استاد در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.
مراسم با شکوه گرامیداشت هفته معلم و تقدیر از مقام والای استاد با حضور جناب دکتر امیر حیاتی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران و رئیس دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری، جناب دکتر قمی مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری مازندران، اساتید و کارکنان دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری به همراه خانواده های گرانقدرشان با انجام برنامه های متنوع فرهنگی، اجرای موسیقی بومی محلی، نمایش طنز قارنلی و اجرای شاعر گرانقدر استاد کاظمی در تالار 16 آذر دانشکده برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، دکتر امیر حیاتی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران و رئیس دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری با تأکید بر لزوم تغییر نگرش در سیاست های کلان وزارت علوم اظهار داشت: مراکز علمی و دانشگاهی متعددی در سطح کشور وجود دارند که به آموزش رشته های گوناگون می پردازند و افراد بسیاری هم هستند که با صرف عمر و هزینه، موفق به اخذ مدرک تحصیلی می شوند و این در حالیست که ارتباط چندانی بین مدرک تحصیلی و شرایط شغلی آینده وجود ندارد و این موضوع سبب ایجاد بیهودگی نیروی انسانی و کم اهمیتی خواهد شد و نتیجه نهایی آن نیز دغدغه بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی خواهد بود. با توجه به این موضوع، وزارت علوم رویکرد جدید حرکت از آموزش های نظری به سمت آموزش های مهارتی و کارآفرینی را آغاز نموده است.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران بیکاری را یک تهدید اجتماعی دانست و گفت: بیکاری یکی از دغدغه های اول مسئولین کشور می باشد و پروژه ای نیست که توسط وزارت کار یا دستگاه ویژه ای قابل مدیریت باشد بلکه دانشگاه ها و بویژه دانشگاه های فنی و حرفه ای و مهارتی هم باید در این موضوع ورود نمایند. هم اکنون در کشور ما دانشگاه فنی و حرفه ای رسالت آموزش های مهارتی را بطور رسمی بر عهده دارد و با در اختیار داشتن نزدیک به 180 مرکز فعال، توسعه ی گسترده ای در کل کشور دارد و امکان آموزش های عملی و کاربردی در همه حوزه ها را دارد.
وی ادامه داد: آنچه که اکنون برای ما دارای اولویت است ارتباط معنادار با محیط بیرون از دانشگاه و بازاریابی کامل و دقیق می باشد. با انجام مطالعات میدانی و تحلیل شرایط فارغ التحصیلانی که در بیرون برایشان امکان کسب و کار وجود دارد، مسیر توسعه ی رشته های آموزشی دانشگاه مشخص خواهد شد. دانشگاه ها باید بازار و فضای کسب و کار را بشناسند و متناسب با نیازهای بازار، سر فصل های آموزشی را تعریف نمایند. دانشگاه فنی و حرفه ای عملاً در این حوزه گام برداشته و در راستای رسالت خود، آموزش تکنسین ماهر را بر عهده گرفته است.
دکتر حیاتی با توصیه به اساتید محترم دانشگاه افزود: اساتید باید از حالت کارکردی یک بعدی خارج شوند و با تغییر در شیوه های ارزیابی اساتید و بررسی میزان اثر بخشی آن، دانشگاه را از حالت سنتی به سمت دانشگاه پول ساز ببریم. با حضور بیش از 18 هزار دانشجو در 12 مرکز دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، امکان و فضا برای مؤثر بودن وجود دارد تا دانشجویان ما پس از فارغ التصیلی به کسب و کار خوبی بپردازند. دانشگاه ها جزو اولویت های توسعه هستند و به فرهنگ سازی مثبت شهر و منطقه کمک می نمایند. آموزش نیز یک فرآیند مستمر است و همه باید در آموزش نقش ایفا نمایند.
رئیس دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری در پایان با تبریک مجدد هفته معلم و مقام والای استاد گفت: سطح یک جامعه هرگز از سطح معلمانش فراتر نخواهد رفت. هر قدر ما معلمان فهیمتر و فرهیخته تر داشته باشیم، جامعه ی ما جامعه ای بالنده و به روز خواهد بود و امیدوارم مشکلات فرهنگیان با تلاش دولت محترم مرتفع گردد و خدمات بهتر به قشری که همه ما وامدار آن هستیم ارائه شود.
در ادامه مراسم جناب دکتر قمی مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری مازندران اظهار داشت: برای رسیدن به جایگاه والایی که شایسته ملت متمدن ایران باشد، حلقه ی گمشده ای وجود دارد و ما باید بتوانیم پل ارتباطی بین علم و دانش و فن را برقرار کنیم. کمبود تکنسین ماهر مثلاً یک جوشکار، سنگ کار یا نجار ماهر به دلیل تبلیغات ناصحیح و مهندسی کردن جامعه می باشد.
دکتر قمی تأکید نمود: امروزه در دنیا ثروتمندترین کشورها یا شرکت ها، شرکت های نفتی نیستند بلکه شرکت های فن بازار می باشند که با دانش و فن و تکنولوژی کار می کنند. برای رفع مشکلات موجود در جامعه، چاره ای نداریم جز اینکه راه پیشرفت و راه درست را برداریم و تجربیات دیگران را به کار گیریم و آزمون و خطای کمتری داشته باشیم. شما دانشگاهیان و فرهیختگان به این اصل توجه کنید که ما جز استفاده از نیروی انسانی، کار دیگری نخواهیم داشت و منابع طبیعی چون نفت و معادن روزی به پایان خواهند رسید، اما دانش تمام شدنی نیست.