در حال بارگذاری ...
دوشنبه 24 دی 1403
nus.ac.ir

سخنان جناب دکتر سینایی در آیین معارفه نخستین سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران

دکتر سید عطاء اله سینایی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور سخنران اصلی مراسم و نماینده دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با قدردانی از همه ی کسانی که در شکل گیری دانشگاه فنی و حرفه ای بذل خدمت و ایثار کردند اظهار داشت: اساس دانشگاه در ایران با نظام فنی و حرفه ای شروع شد و با تأسیس انستیتوهای تکنولوژی در سال 1344، دانشگاه فنی و حرفه ای وارد مرحله جدیدتر خود شد و امروز دهمین دانشگاه فنی و حرفه ای واحد استانی کشور در استان مازندران تأسیس می شود و ما خوشحالیم که در این مناسبت در خدمت همکاران هستیم و از تمام زحمات کلیه همکاران دانشگاه فنی و حرفه ای در تمام دوره نیم قرن گذشته قدردانی می نماییم. مازندران بیشترین تعداد دانشجوی متمرکز در دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای را دارد و از این نظر برای ما بسیار حائز اهمیت می باشد.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای رابطه بین نرخ بیکاری و اشتغال در استان ها و نسبت ورود دانش آموز به هنرستان های فنی و حرفه ای و آموزشکده های فنی و حرفه ای را رابطه ی معنادار مثبت دانست و گفت: کمترین سطح بیکاری به ترتیب در خطه جنوبی کشور هرمزگان و بوشهر و سپس بصورت جالبی در سمنان و مرکزی و بعد در مازندران می باشد. مطابق برنامه ششم توسعه وزارت آموزش و پرورش مکلف است پنجاه درصد دانش آموزان را در سال دوم آموزش متوسطه در هنرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش جذب نماید و مازندران هم شرایط خوبی در جذب دانش آموزان دارد.

وی با اشاره به مأموریت مشخص دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه داد: توسعه ی آموزش های عالی مهارتی در کشور مهمترین هدف این دانشگاه می باشد و ذیل این هدف کلان، توسعه شایستگی ها و صلاحیت های حرفه ای بعنوان اهداف خرد قابل احصاء می باشد. برای تحقق چنین اهدافی ملاحظه ی بی وقفه و دائم تحولات بازار کسب و کار و اشتغال و چشم اندازهای آن برای ما مهم است. امروز دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با 18 هزار دانشجو به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای دانشگاهی مازندران شکل می گیرد که قبلاً بصورت دانشکده ها و آموزشکده های فنی مجزا و مستقل عمل می کردند. این شرایط جدید را به مردم شریف مازندران و همکاران عزیزم در دانشگاه فنی و حرفه ای که هویت منسجم تری پیدا نموده، تبریک عرض می نمایم و بر حسب وظیفه و ابلاغ ریاست محترم دانشگاه جناب دکتر صالحی عمران، جناب دکتر امیر حیاتی را به عنوان نخستین سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران معرفی می نمایم.

دکتر سینایی با تأکید بر سیاست های جاری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور افزود: جناب دکتر صالحی عمران از چهره های دانشمند، مسئله شناس و چاره اندیش و فرهیخته در نظام آموزش عالی کشور می باشند و در دوره مدیریت ایشان، دانشگاه بصورت مؤثری در راستای تأمین نیازهای کشور فعال است و توسعه برنامه ریزی آموزش های عالی فنی و حرفه ای مبتنی بر تطبیق شغلی و شایستگی حرفه ای بعنوان نصب العین فعالیت های آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای در دستور کار قرار دارد و شورای برنامه ریزی دانشگاه و همچنین شورای گسترش آموزش های عالی فنی و حرفه ای به تأیید و تصویب وزارت علوم رسیده است. گسترش آموزش عالی فنی و حرفه ای در دوره جدید متاثر و مبتنی بر تحلیل آمایشی و درک و اعمال مزیت های نسبی و رقابتی محلی و استانی و منطقه ای می باشد. اهمیت این موضوع این است که با توجه به اشتغال کشاورزی مازندران، کشاورزی مدرن و برخوردار از بازار که تأمین کننده مفهوم دانشگاه تقاضا محور باشد شکل می گیرد. تقاضاهای جدید در کسب و کار باید متناسب با ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی کشور خلق گردد و امیدوارم که این موضوع امکان طراحی برنامه های جدید درسی مبتنی بر ملاحظات آمایشی در مازندران دیده شود و دکتر حیاتی و تیم مدیریتی ایشان این ملاحظه را جدی بگیرند و روی آن متمرکز شوند.

لازم به ذکر است در حاشیه ی مراسم شروع به کار فعالیت واحد استانی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، جناب دکتر سینایی در جمع صمیمی اساتید هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران حضور یافت و برای مسایل مطرح شده توضیحات مبسوطی ارائه نمود. پس از آیین معارفه نیز جلسه ویژه رؤسای محترم مراکز و جناب دکتر سینایی برگزار گردید.

 

عبدالرضا مشتاقی- روابط عمومی دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری