مراسم گرامیداشت 16 آذر روز دانشجو
مراسم گرامیداشت 16 آذر روز دانشجو و تجلیل از دانشجویان نخبه علمی، فرهنگی و ورزشی با حضور پر شور دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشکده در تالار 16 آذر برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی، در ابتدای مراسم دکتر امیر حیاتی رییس دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری، 16 آذر روز دانشجوی مسلمان آزاد اندیش و استبداد ستیز را تبریک و تهنیت گفت.
دکتر حیاتی با بررسی روند فعالیت جنبش های دانشجویی اظهار داشت: « مبدأ نامگذاری 16 آذر به روز دانشجو، به 63 سال پیش برمی گردد که در آنروز یک اتفاق بسیار بزرگ در کشور روی داد، روزی که همقطاران شما و کسانی که در کسوت دانشجویی بودند، تصمیم بسیار بزرگی گرفتند و در یک جنبش دانشجویی با رویکرد استکبار ستیزی، ظلم ستیزی و عدالت خواهی، تابلوی تمام قد آحاد مردم گردیدند. شهدای 16 آذر 1332 مقابل خفقان نظام مستبد شاهنشاهی ایستادند و یک رویداد تاریخی بزرگ را رقم زدند. »
رییس دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری جنبش های دانشجویی را محدود به زمان گذشته ندانست و افزود: « دانشجویان پیرو خط امام (ره) با هدایت حکیمانه حضرت امام خمینی (ره) و با روحیه استکبار ستیزی و عدالت خواهی در سال 1357 نیز با اهدای خون خود، در شکوفایی جنبش های دانشجویی کوشیده اند. جنبش های دانشجویی با رویکرد دفاع از میهن و کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدس نیز نقش بی بدیلی داشتند و ما به خود می بالیم و افتخار می کنیم که در نظام مقدسی زندگی می کنیم که سرمایه های ما، شهدای گرانقدر می باشند.»
وی با اشاره به نگاه لطیف مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در مورد دانشجو تأکید نمود: « بیشترین نشست های مقام معظم رهبری با دانشجویان می باشد و این خود بیانگر ارادت ویژه ی ایشان به قشر جوان و به ویژه دانشجویان می باشد و توجهشان به این است که دانشجویان باید اولویتشان به تحصیل باشد و ضمن آگاهی از سیاست، بر روی مسایل سیاسی تحلیل داشته باشند و بر آن تأثیر بگذارند و در تربیت دینی و معنوی خود نیز کوشا باشند.
دکتر حیاتی در پایان سخنان خود افزود: دانشجو بودن یک ارزش است و آنچه که از ارزش فرد می کاهد، بی تکلیفی نسبت به انجام وظیفه است. درس خواندن یک اصل است و دانشجو باید نسبت به کیان ملی و مسایل مهم کشور حساس باشد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر دیّانی معاون فرهنگی دانشگاه مازندران 16 آذر روز دانشجو را به حاضران در مراسم تبریک گفت و اظهار داشت:
« 16 آذر و جنبش دانشجویی را می توان از منظرهای مختلفی مورد نگاه قرار داد. بر اساس سنت های الهی، در برقراری عالم طرحی وجود دارد که تغییر نمی کند و عالم بر اساس آن طرح و شکل، فعل و انفعالاتش انجام می گیرد. یکی دیگر از سنت های الهی نیز این است که انسان همواره مسئول، ارده گر و انتخابگر باشد. بدون تردید، انسان موجودی انتخابگر، دارای اراده و البته مسئول است. سنت الهی دیگری نیز وجود دارد که می گوید هر ملتی که به دنبال تغییر سرنوشتش می باشد، ابتدا باید در خودش و فرد فرد آن جامعه و آن ملت تغییر ایجاد شود. ما همواره باید نسبت به سرنوشت خود و ملتمان نگرانی داشته باشیم؛ مباد که نسل های پیشین ما، با تغییر درون خودشان، سرنوشت خود را تغییر داده باشند و بسوی حسن و خیر و نیکی و فلاح رفته باشند، بعد ما از آن رویه و آرایه استفاده کنیم بدون اینکه درون خودمان را تغییر بدهیم و متوجه شویم که فقط اسم ها عوض شده اند و هر چه که هست همانی باشد که بوده است؛ و این نگرانی بزرگی می باشد.»
دکتر دیّانی با تحلیل تاریخی 16 آذر 1332 افزود: اتفاقی که در دانشکده فنی دانشگاه تهران افتاد، یک شوک در تغییر درون ها بود. انسان ایرانی در قالب دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران، این اتفاق و تغییر را اعلام کرد و با خون شهیدان سند تغییر امضا شد و اینگونه بود که سرنوشت ملت نیز تغییر کرد. در انقلاب اسلامی ایران و در سال 1357، تأثیرگذارترین ها در شکل گیری و پیروزی انقلاب، دانشگاهیان بودند. پس بر سنت الهی رفتیم و بر این سنت تغییر کردیم و بعد هم سرنوشت خود را تغییر دادیم و این رویداد بزرگی بود که در 16 آذر اتفاق افتاد. از این منظر باید 16 آذر را به یکدیگر تبریک بگوییم، چون روز شدن ما و روز تولد ماست. شانزده آذر 32، واکنشی به سلطه جویی استکبار بود و دانشجوی ایرانی علیه سلطه ایستاد.»
معاون فرهنگی دانشگاه مازندران به بررسی انتظار جامعه امروز از جنبش های دانشجویی پرداخت و ادامه داد: « جنبش دانشجویی ماهیت ضد سلطه و ضد استکباری دارد. این جنبش به دنبال حفظ عزت و کرامت انسانی می باشد. دانشجوی جوان مسلمان، تعلق به حوزه قدرت ندارد و آزاد و آزاده است و سرسپردگی به قدرت ندارد. انسان عضو این جنبش، اهل شفقت به دیگران است و یک نوعدوستی نهادینه در او وجود دارد. »
وی در پایان تأکید نمود: « جنبش دانشجویی ایران همچنان باید نقد قدرت را در برنامه خود داشته باشد.
لازم به ذکر است در این مراسم با حضور مسئولان، ابلاغ دانشکده شدن مرکز رونمایی گردید و مراسم با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، نمایش کلیپ معرفی توانمندی های دانشکده، اجرای نمایش و موسیقی توسط دانشجویان دانشکده، اجرای موسیقی توسط هنرمندان برتر مازندران، اجرای نمایش طنز توسط هنرمندان صدا و سیمای مازندران و اهدای جوایز به دانشجویان نخبه علمی، فرهنگی و ورزشی دانشکده به پایان رسید.