هفتمین سمینار از سلسله سمینارهای «ارتباط صنعت و دانشگاه فنی و حرفه ای»
هفتمین سمینار از سلسله سمینارهای «ارتباط صنعت و دانشگاه فنی و حرفه ای با تأکید بر صنعت گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی استان مازندران» با محوریت ارتباط صنعت و دانشگاه فنی و حرفه ای و نقش آن در دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی، بررسی فرصت ها و چالش های همکاری صنعت و دانشگاه و ارائه راهکارها با حضور دکتر شفیعی ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دکتر ربیع فلاح استاندار مازندران، مهندس کریمی رییس دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری، دکتر یوسف نژاد منتخب مردم ساری در مجلس شورای اسلامی، دکتر محمدپور مدیر کل صنعت معدن و تجارت مازندران، رؤسای مناطق دهگانه دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، رؤسای دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای استان مازندران، مدیران دستگاه های اجرایی استان مازندران، مدیران واحدهای صنعتی استان مازندران، اساتید دانشگاه ها و مراکز علمی مازندران و کارآفرینان برتر مازندران در دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری برگزار گردید.
مهندس مسعود کریمی دبیر سمینار و رییس دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری با گرامیداشت یاد و نام شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم، مقدم حاضران در جلسه را گرامی داشت.
مهندس کریمی با بررسی روند برگزاری سمینار اظهار داشت: سمینارهای ارتباط صنعت و دانشگاه فنی و حرفه ای بطور دوره ای و با خط مشی هایی که دکتر شفیعی ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای تبیین نموده اند در هر استان برگزار می گردد. این سمینار همانند بسیاری از سمینارهای دیگر، ارتباط صنعت و دانشگاه را مورد بررسی قرار می دهد ولی به اعتقاد من، ارتباط بین صنعت و دانشگاه فنی و حرفه ای از نوع خاص و ویژه ای می باشد.
دبیر منطقه 8 دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای با توجه به رسالت ویژه خود که همان تقاضا محور بودن و توجه خاص به بازار، می تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. هدف از برگزاری این سمینار در عین حالیکه نزدیک شدن این دو قشر یعنی صنعت و دانشگاه است، تبیین توقعات صنعت و دانشگاه از یکدیگر نیز از دیگر اهداف برگزاری سمینار می باشد. شکی نیست که دانشگاه فنی و حرفه ای توقعاتی از صنعت دارد و صنایع هم همینطور. صنایع تمایل دارند که نیروهایی که در دانشگاه فنی تربیت می شوند، نیروهای کارآمد باشند و با توجه به نیاز آنها تربیت شوند. واضح است که رشد بی رویه تحصیلات در مقاطع بالا گره های زیادی را در بخش صنعت بوجود می آورد و تناسب تعداد مهندس به تکنسین ها کاملاً به هم خورده و این هرم وارونه، بالاخره در جایی باید به قاعده خود برگشته و درست شود. از آن سو، توقع دانشگاه از صنعت، جذب حداکثری فارغ التحصیلان و تسهیل اشتغال فارغ التحصیلان در واحدهای صنعتی می باشد. ارتباط صنعت و دانشگاه موضوع پیچیده ای نبوده و با ارائه راهکارهای مناسب، ارتباط صنعت و دانشگاه بصورت ساده ای برقرار خواهد شد.
مهندس کریمی ادامه داد: استاندار محترم مازندران جناب دکتر فلاح حمایت ویژه ای از برگزاری سمینار نمودند و اولین جلسه با حضور و استقبال ایشان برگزار گردید. پس از مذاکرات مستمر با صنایع، گامهای مثبت زیادی جهت معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای به صنعت انجام گرفت تا ما بتوانیم حضور بسیاری از چهره های شاخص ملی و استانی را در این سمینار شاهد باشیم.
رییس دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری با اشاره به پرده برداری از سامانه ارتباط صنعت و دانشگاه در این سمینار افزود: هم صنایع و هم دانشگاه بایستی مکانی برای رجوع داشته باشند تا نیازهای یکدیگر را برآورده سازند. این سامانه برای اولین بار در کشور در استان مازندران و توسط همکاران آموزشکده فنی آمل تهیه شده است.
مهندس کریمی در پایان تأکید نمود: بررسی توقعات دانشگاه و صنعت در چنین سمینارهایی به ارائه راه حل های اساسی منجر خواهد شد. در واقع هدف ما و دغدغه اصلی ما، فراهم نمودن اشتغال برای جوانانی است که در دانشگاه تحصیل نموده اند.
سمینار در دو نوبت صبح و پنل تخصصی عصر برگزار شد. در حاشیه سمینار، غرفه های معرفی صنایع استان و نیز توانمندی های دانشگاه فنی و حرفه ای برپا شده بود که مورد بازدید مهمانان حاضر در سمینار قرار گرفت. رونمایی از سامانه ارتباط صنعت و دانشگاه، برگزاری پنل تخصصی و تبادل تفاهم نامه بین مسئولین دانشکده فنی ساری و صنایع استان مازندران از دیگر برنامه های سمینار بود.