نخستین همایش ملی «انرژی ساختمان و شهر» در آموزشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری
همایش ملی «انرژی، ساختمان و شهر» با حضور دانشجویان، اساتید، کارشناسان، صنعتگران و متخصصان حوزه مهندسی برق، کامپیوتر، عمران، معماری، شهرسازی، مکانیک، تأسیسات، اقتصاد و علوم رسانه در آموزشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد.
همایش ملی «انرژی، ساختمان و شهر» با حضور دانشجویان، اساتید، کارشناسان، صنعتگران و متخصصان حوزه مهندسی برق، کامپیوتر، عمران، معماری، شهرسازی، مکانیک، تأسیسات، اقتصاد و علوم رسانه در آموزشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، مهندس مسعود کریمی رییس آموزشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری با گرامیداشت مقدم حاضران در این سمینار ملی اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه ای در واقع یک دانشگاه تقاضا محور می باشد؛ بدین معنا که دانشگاهی است که به بازار کار توجّه می کند. در این دانشگاه، دانشجویان کاردانی و کارشناسی در رشته های گوناگون مشغول به تحصیل می باشند و در حقیقت یکی از اهداف دانشگاه فنی و حرفه ای، تربیت تکنسین ماهر می باشد.
مهندس کریمی با اشاره به توانایی های تکنسین های ماهر در پیشبرد اهداف صنایع اظهار داشت: تکنسین ها حلقه های مفقوده بین مهندس و کارگر می باشند و دانشگاه فنی و حرفه ای بدنبال تقویت این نیروها می باشد تا نسبت استاندارد تعداد مهندس به تکنسین در بازار کار و صنایع برآورده گردد.
رییس منطقه 8 دانشگاه فنی و حرفه ای با معرفی مبسوط دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: بالغ بر 250 هزار دانشجو در 170 آموزشکده فنی و کشاورزی سراسر کشور مشغول به تحصیل می باشند که شانزده هزار دانشجو در یازده آموزشکده استان مازندران تحصیل می نمایند.
وی در پایان تأکید نمود: برگزاری چنین سمینارهایی با همکاری دانشگاه و صنعت در مراکز دانشگاه فنی و حرفه ای، هم برای دانشجویان و اساتید و هم برای صنعت کشور مفید خواهد بود و در همین راستا این آموزشکده میزبان برگزاری همایش استانی ارتباط صنعت و دانشگاه در اردیبهشت 95 خواهد بود.
در ادامه، دکتر داوود دومیری گنجی از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و محمد فیروزیان نایب رییس نظام مهندسی مازندران از سخنرانان نخستین همایش ملی «انرژی ساختمان و شهر» بودند که به ایراد سخن پرداختند و کلاس های آموزشی و نیز ارائه مقالات برتر در آموزشکده فنی مرکز مازندران انجام پذیرفت.
لازم به ذکر است موضوعات همایش در چهار گروه اصلی تأسیسات و انرژی ( استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در تاسیسات ساختمانی و شهری، ممیزی انرژی در ساختمان ها و تاسیسات شهری، بازیافت انرژی در تاسیسات ساختمانی و شهری، سیستم های گرمایشی و سرمایشی غیرفعال، (Passive) کاهش مصرف انرژی در فرایند ساخت ساختمان) ، تکنولوژی و انرژی (استفاده از مصالح و مواد پیشرفته در ساختمانها در جهت کاهش مصرف انرژی، فناوری های نوین ساخت و کاهش مصرف انرژی، هوشمندسازی تاسیسات ساختمانی و شهری، انرژی و شهرهای آینده) ، مدیریت و برنامه ریزی انرژی (مدیریت و برنامه ریزی انرژی در صنعت ساختمان و پروژه های شهری، نقش و پتانسیل بخش خصوصی در توسعه انرژی های تجدیدپذیر، نقش سیاست های دولت در توسعه هوشمند سازی تاسیسات ساختمانی و شهری، نقش ITدر مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی، بررسی نقش رسانهها در آگاهی رسانی و آموزش اصلاح الگوی مصرف انرژی)، انرژی و معماری (معرفی تحلیل و بررسی پروژه های موفق معماری پایدار در معماری بومی و سنتی ایران، بررسی تجارب داخلی و خارجی در طراحی و اجرای پروژه های موفق پایدار، راهکارهای طراحی معماری ساختمان در کاهش مصرف انرژی، معماری، محیط زیست و انرژی های پاک) تدوین گردید و بیش از 150 مقاله از سراسر کشور برای دبیرخانه همایش ارسال گردید که از بین آنها 80 مقاله مورد پذیرش قرار گرفت و 30 مقاله برتر در آموزشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری ارائه گردید.
امتیازات این همایش افزایش ۴ درصد سهمیه خارج از رندم برای اعضای نظام مهندسی، نمایهسازی مقالات در ISC ، CIVILICA، چاپ مقالات در فصلنامه علمی تخصصی کاشانه، چاپ مقالات برتر در ویژهنامه مجلهISI، ارائه گواهی بینالمللی شرکت در همایش، کارگاههای آموزشی در حوزه چهارگانه مهندسی مرتبط با مبحث ۱۹ بوده است.